ep juntaaccionistasohl 20180109143502
OHL
0,32€
  • 0,01€
  • 2,80%

L'agència de qualificació creditícia Moody’s ha tornat a retallar la valoració d'OHL fins a 'Caa1' des de 'B3' després dels "pobres resultats" publicats aquesta setmana.

D'aquesta manera, Moody’s assigna un ràting encara més especulatiu i de baixa qualitat, conegut popularment com a 'bo escombraries', al deute emès per la constructora espanyola.

"La rebaixa reflecteix els pobres resultats d'OHL durant el seu tercer trimestre fiscal, considerant un inesperat consum d'efectiu en els seus negocis regulars i en els seus projectes heretats de 133 milions d'euros durant el tercer trimestre i de 582 milions durant els primers nou mesos de 2018", expliquen els experts de l'agència.

"Tot i que la situació de liquiditat ha millorat de manera molt important després de la venda d'OHL Concessions, la seva posició de caixa neta amb recurs s'ha reduït de manera destacada fins als 345 milions d'euros a final de setembre des dels 617 milions a finals de juny", afegeixen.

Moody’s també destaca que la "rendibilitat d'OHL en el seu negoci de Construcció s'ha tornat significativament negativa durant el tercer trimestre, després que la direcció hagi revisat tots els projectes de Construcció i les comandes d'Industrial". Això, al seu torn, ha afectat de manera negativa el benefici operatiu (EBITDA) en 286 milions d'euros.

Malgrat que la directiva ha confirmat un marge brut del 6,5% a la seva cartera actual de comandes i un objectiu de marge del 8% per al 2020, Moody’s destaca "el consum substancial d'efectiu d'OHL" fins i tot durant el quart trimestre, "que sol ser el més fort en termes de generació de caixa".

En aquest escenari, l'agència espera que "el flux de caixa d'OHL el 2019 sigui considerablement negatiu, almenys pel que fa a la sortida d'efectiu per a projectes heretats". Sobre els negocis regulars, preveu que "la generació de caixa es mantingui deprimida i probablement sigui negativa fins a final de 2019".

Així, Moody’s espera que "l'àmplia posició d'efectiu" actual d'OHL "disminueixi ràpidament al llarg de 2019" si el grup "no és capaç de frenar el seu consum de caixa" al llarg del proper any.

Sobre la posició de liquiditat d'OHL, l'agència anticipa que "les fonts d'efectiu disponibles d'OHL continuaran reduint-se durant els pròxims trimestres, almenys fins a final d'any 2019, mentre que la visibilitat per al 2020 i més enllà segueix sent molt limitada".

Noticias relacionadas

contador