• ArcelorMittal, Acerinox i Grifols han liderat els avenços en el selectiu espanyol
  • Per contra, Red Eléctrica, IAG i Bankinter han liderat les pèrdues
broker637

L'IBEX 35 ha tornat a resistir-se a perdre el nivell dels 10.700 punts i, igual que va fer durant la sessió de dimecres, ha recuperat gran part de les pèrdues del dia a la part final de la sessió. L'índex ha arribat a marcar un mínim intradia en 10.641 punts, però des d'aquí ha rebotat i ha finalitzat amb suaus caigudes del 0,29%, fins a 10.709,90 punts.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Els valors més alcistes de la sessió han estat Arcelor Mittal (+3,1%), Acerinox (+2,7%) i Grífols (+2%), mentre que els valors més baixistes han estat Red Eléctrica, amb una caiguda de l'1,47%, IAG (-1,41%) i Bankinter (-1,13%). Un altre valor a la baixa ha estat Aena (-0,87%), després que Deutsche Bank hagi recomanat 'vendre' les seves accions amb una valoració de 163 euros.

Entre els grans valors de l'IBEX, Iberdrola ha caigut un 0,99%, seguida de Repsol (-0,91%), BBVA (-0,37%) i Telefónica (-0,16%). Per contra, Inditex (+0,14%) i Santander (+0,1%) han tancat amb lleugers guanys. El banc càntabre s'ha donat un termini de dos anys per a la integració de Popular.

La recuperació de l'IBEX s'ha produït al ritme del preu del petroli, que puja a prop del 2% en el cas del Brent, fins als 45,66 dòlars, després de les fortíssimes pèrdues registrades durant les últimes sessions. Des dels màxims de febrer, el cru ha baixat al voltant del 20% i ha esborrat completament els guanys de finals de l'any passat, quan l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) va anunciar una retallada en la seva producció.

Al Mercat Continu, els valors més alcistes han estat Ercros (+9%) i la constructora San José (+7%). Per contra, després de les fortes pujades dels últims dies, Pescanova ha estat el valor més baixista (-11%), seguit d'Europac (-7%), afectat per la venda de Cartera Industrial Rea d'una participació superior al 6% del seu capital amb un descompte del 7% sobre el preu de mercat.

Tot i que la notícia del dia entre els petits valors és que MásMóvil ha confirmat que espera deixar el MAB i cotitzar al Mercat Continu al mes de juliol, amb una capitalització que en l'actualitat és de 1.100 milions d'euros, després de multiplicar per 20 el seu valor des de 2012.

La política segueix centrant l'atenció aquest dijous. El País i altres diaris internacionals han entrevistat Emmanuel Macron. Al diari nacional, el president de França diu que desitja contenir l'auge dels extremismes i la demagògia. "Jo no crec en la demagògia que consisteix en adular un poble per dir-li el que espera sentir, per parlar-li de les seves pors", ha dit Macron.

A més, aquest dijous arrenca la primera jornada del Consell Europeu (CE) de dos dies. En aquesta trobada, els dirigents de la Unió Europea (UE) se centraran en dos objectius: enfortir la UE i protegir els seus ciutadans. Els temes clau que es plantejaran són el terrorisme, la seguretat, la globalització i el canvi climàtic. S'espera que la primera ministra britànica, Theresa May, faci una aparició en aquesta cimera, durant la qual, probablement, informarà als líders de les intencions del Regne Unit per sortir del bloc polític-econòmic.

ANÀLISI TÈCNICA

"Sessió molt semblant a la viscuda d’ahir, aquest dijous. Aquest matí semblava que podíem posar de nou rumb al suport dels 10.600 punts amb la intenció d'atacar-lo, però finalment tanquem a prop dels màxims de la sessió. El cert és que tot i el estret rang de preus dels últims dies dóna la sensació que podríem intentar atacar la resistència que l'IBEX 35 presenta en els màxims d'aquest dimarts (10.901) i des d'aquí posar rumb a la important zona de resistència que tenim a la part superior del triangle", afirma José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Per sobre dels 11.050 punts tindríem una petita figura de volta amb objectiu de pujada clarament per sobre dels màxims anuals. Però no ens avancem al mercat. Si bé és cert que el 'feeling', no és dolent hem d'esperar que el preu sigui el que ens digui si finalment serem capaços de saltar per sobre del triangle. Mentrestant l'única cosa que està fent el preu és desplaçar des de la base del triangle cap a la part alta, i així estem des de fa dos mesos", afegeix aquest expert.

Gràfic diari - IBEX 35

Noticias relacionadas

contador