• Espera que la propera revisió de tarifes de cara a 2022 sigui negativa
  • També anticipa que el cicle d'inversions es normalitzarà a mig termini
ep aeropuertobarajas avion iberia british airways
EUROPA PRESS

Els analistes de Deutsche Bank han reduït la seva recomanació sobre Aena fins a 'vendre' des de 'mantenir', tot i que han elevat la valoració de les seves accions fins a 163 euros des dels anteriors 136 euros per acció. Les accions del gestor espanyol d'aeroports cauen un 0,3%, fins a 177,70 euros.

  • 175,80€
  • 0,74%

Aquests experts anticipen que la propera revisió de tarifes aèries per al període 2022 - 2026 serà negativa per a la companyia i també assenyalen que el cicle d'inversions tendirà a normalitzar-se durant els propers anys. "Després d'un fort període d'expansió, la manca de creixement a curt termini en Aena és ben coneguda per l'esperada caiguda de les tarifes aèries i l'estabilitat dels ingressos per passatger", afirmen des del banc alemany.

"Però a mig termini, hi ha dues raons particulars per al nostre consell de venda. En primer lloc, tot i que la propera revisió de tarifes no s'aplicarà fins 2022, veiem risc d'un altre retallada significativa a causa del bon comportament del trànsit sobre les previsions del regulador. Preveiem una retallada del 7% el 2022, que tindria un important impacte del 12% en el valor de la companyia", afegeix Deusche Bank.

En segon lloc, Deutsche Bank assenyala que "el mercat està assumint que el baix cicle d'inversions per a la propera dècada" durarà fins i tot més temps, però la seva estimació és que les inversions es vagin normalitzant a llarg termini.

La retallada de recomanació és la quarta que rep Aena durant els últims dies. Ahir mateix, els analistes de Goldman Sachs van retallar la seva recomanació sobre Aena fins a 'vendre' des de 'mantenir', tot i que van elevar la valoració de les seves accions fins 179 euros des dels anteriors 160 euros per acció. Aquests experts van afirmar que els gestors d'aeroports a Europa s'han comportat de mitjana un 25% millor que els gestors d'autopistes, per la qual cosa la seva valoració ha assolit uns nivells massa elevats.

"Els gestors d'aeroports s'han comportat un 25% que els d'autopistes durant l'últim any i ara cotitzen amb una prima significativa. Romanem neutrals en Fraport i Zurich, però reduïm en Aena fins a 'vendre' perquè la seva valoració és cara en relació al sector i en el context del creixement baix a mitjà termini que anticipem", van assenyalar els experts del banc nord-americà.

Goldman va considerar que el gran comportament del trànsit de passatgers a Espanya, sobretot per l'augment del turisme internacional durant els últims anys, no té més recorregut. En la seva opinió, Espanya ha atret gairebé tots els turistes que han perdut Tunísia, Turquia i Egipte durant els últims anys, però la seva previsió és que durant el període 2017 - 2020 Aena no registri un creixement dels seus ingressos.

"Pensem que el creixement del trànsit se suavitzarà a mesura que es redueixi l'impuls a causa dels esdeveniments geopolítics", afirma Goldman. A més, espera que les visites des del Regne Unit es redueixin durant els propers anys pel Brexit. D'altra banda, assenyala que el creixement del flux de caixa ha arribat a un punt màxim, ja que les inversions i el cost dels interessos es troben en nivells mínims històrics.

Aquesta mateixa setmana, els analistes d'HSBC també van considerar esgotat el potencial alcista d'Aena i van retallar el seu consell fins a 'mantenir' des de 'comprar', tot i que van augmentar la seva valoració fins a 175 euros des de 170 euros per acció, en un moviment similar al de Goldman.

La setmana passada, els experts de Bankinter van valorar les accions d'Aena en 155,6 euros per títol. "No descartem veure més retallades de la cotització cap a un preu més proper al nostre preu objectiu de 155,6 euros després d'una pujada propera al 40% des del començament de l’any", han indicat.

Noticias relacionadas

contador