• Qui demani per l'ampliació de capital de Popular anirà contra el banc. En cas de guanyar el plet, seria Santander que correria amb les possibles indemnitzacions
ep sede comision europea bruselas

La Comissió Europea (CE) s'haurà de fer càrrec de les demandes que guanyin els inversors per la resolució de Banc Popular. Segons publica Expansión, que remet al Reglament de la Unió Europea (UE) que es va crear per a la resolució d'entitats de crèdit, la Junta (Junta Única de Resolució) que ha resolt Popular "repararà els danys causats per ella o pel seu personal en l'exercici de les seves funcions (...)".

Segons l'article 87 del mencionat Reglament, "la Junta compensarà tota autoritat nacional de resolució pels danys i perjudicis que li hagi ordenat pagar un òrgan jurisdiccional nacional, o que, en concertació amb la Junta, s'hagi compromès a pagar en aplicació de un acord amistós, que siguin conseqüència d'un acte o omissió comès per aquesta autoritat nacional de resolució durant el transcurs de qualsevol resolució, emesa en virtut del present reglament".

Els despatxos d'advocats preparen una allau de demandes de centenars d'inversors de Popular, nacionals i estrangers. El diari econòmic recorda que el termini per recórrer el recurs d'anul·lació acaba el 7 d'agost i que els inversors tenen dues vies per recórrer que poden acumular-se: contra la resolució de la Junta Única de Resolució, que s'ha de plantejar davant el Tribunal de Justícia de la UE, i contra la resolució del FROB, que adopta la de la Junta.

Qui demani per l'ampliació de capital de Popular en un procés civil, mercantil o penal, segueix explicant Expansión, anirà contra Popular. En cas de guanyar el plet, seria Santander que correria amb el cost de les possibles indemnitzacions.

L'agència de qualificació Moody's va lloar aquest dimecres la "ràpida" intervenció de Banc Popular i la seva adquisició per part de Banc Santander, cosa que va permetre que l'impacte de la seva resolució fos menor del que s'esperava. Així ho va assenyalar en un informe en què compara la resolució de Banc Popular amb la "recapitalització cautelar" efectuada per l'Estat italià en Banca Monte Paschi di Siena. Al document, Moody's aprecia que la decisió d'intervenir en Popular en una "fase primerenca", quan encara era solvent i comptava amb capital amb capacitat d'absorció de pèrdues, va permetre que aquestes fossin "menors" del que s'esperava en un cas de resolució.

Noticias relacionadas

contador