• Per 2018, el banc britànic redueix el seu pronòstic fins als 57 des de 67 dòlars
  • Retalla la seva estimació sobre el sector petrolier fins a 'negativa' de 'neutral'
cbpetroleorusia

Els analistes de Barclays han retallat un 7% la seva previsió per al preu del petroli Brent el 2017, fins als 52 dòlars per barril des dels anteriors 57 dòlars. A més, el banc britànic ha reduït encara més la seva previsió per al preu del cru Brent el 2018, fins als 57 dòlars des de la seva anterior previsió de 67 dòlars.

  • 14,77€
  • -1,60%

El petroli Brent cau un 0,4%, fins als 44,64 dòlars, i cotitza en mínims anuals, pel fet que el mercat descompta que les retallades de producció de l'OPEP estan sent compensades pels productors dels Estats Units especialitzats en 'fracking'. Això, unit a la feble demanda a Europa, fa que el mercat anticipi que la sobreoferta mundial de cru continuarà aquest any i també el 2018.

"Tot i que la forta caiguda d'inventaris prevista per al segon semestre pot donar suport a un ral·li de curt termini, la previsió per 2018 s'ha deteriorat a causa de la continua fortalesa del subministrament als EUA i a la previsió que l'OPEP retiri les seves actuals retallades", compromesos fins a març de 2018, afirmen des del banc britànic.

Aquests experts han retallat, a més, la seva visió sobre el sector petrolier fins a 'negativa' de 'neutral', a causa que la visió fonamental sobre aquestes companyies s'ha deteriorat. Les petrolieres tindran problemes per mostrar un creixement a mig i llarg termini si els preus del cru es mantenen dins de les seves revisades estimacions. Repsol lidera les caigudes entre els integrants de l'IBEX, amb caigudes de l'1,8%, fins als 13,46 euros.

Aquest dimecres, els analistes de Macquarie també van retallar la seva previsió per a l’'or negre'. "Els nostres nous objectius per als preus mitjana del Brent són 54,15 dòlars durant el segon semestre de 2017. Mentre que estimem que el 2018 se situï als 49,33 dòlars i als 52,75 dòlars, el 2019, respectivament. Les nostres anàlisis indiquen que hi haurà massa petroli produït, carregat i comercialitzat a tot el món fins al 2020", han apuntat.

Els analistes de l'entitat considera que l'OPEP té poques opcions. "La opció 1 és mantenir les retallades fins al 2019 i donar temps al fet que la demanda creixi i el creixement fàcil s'alenteixi. L'opció 2 és aturar els talls immediatament. L'estratègia actual és probablement la pitjor. La realitat és que fins i tot la més òptima de les estratègies potencials de l'OPEP probablement no funcionarà", asseguren a seu informe.

A hores d'ara, els membres de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) estan complint amb les retallades i, no obstant això, les seves actuacions per reduir la producció no estan tenint l'impacte buscat en els preus del cru. Des del començament de l’any, el petroli ha perdut un 20% en valor, el seu pitjor acompliment durant els primers sis mesos de l'any des de 1997.

Noticias relacionadas

contador