meng wanzhou
10.983,70
  • -44,10
  • -0,40%

L'IBEX ha caigut un 2,75% aquest 'dijous negre' i ha perdut els 8.800 punts (8.764 punts), després de l'arrest de la directora financera de Huawei, que s'ha produït al Canadà i que amenaça de perjudicar la treva comercial pactada pels Estats Units i la Xina el passat cap de setmana. Recordem que a Espanya és festiu pel Dia de la Constitució, que compleix 40 anys, però que els mercats han romàs oberts. La resta de borses europees han registrat pèrdues per sobre del 3%.

Les borses asiàtiques registren baixades del 2%, i Wall Street cau amb força (-2,5%) després que la CFO del gegant tecnològic xinès Huawei Technologies hagi estat arrestada al Canadà per a la posterior extradició als Estats Units.

Dins de l'IBEX, DIA s'ha desplomat un 9,37% i ha marcat nous mínims històrics mentre Bolsamanía publica aquest dijous que la companyia pot sortir del selectiu fins i tot abans que acabi el 2019. A més, ArcelorMittal ha caigut un 5,76% i CIE Automotive s'ha deixat un 5,87%. A més, Amadeus ha baixat un 2,62% després d'una retallada de valoració de Barclays.

Al Mercat Continu, destaca la caiguda de GAM (-25,87%. 1,275 euros) després que el president de Gestamp, Francisco Riberes, hagi llançat una OPA 0,977 euros després d'acordar amb la banca un pla de rescat per al grup i un quitament de deute que inclou una ampliació de capital.

DETENCIÓ DE MENG WANZHOU

Meng Wanzhou va ser detinguda a Vancouver dissabte passat, acusada d'haver violat les sancions econòmiques a l'Iran, encara que la notícia no s'ha conegut fins a aquesta matinada.

Wanzhou és filla del fundador de Huawei i les autoritats xineses, a través de la seva ambaixada al Canadà, ja han emès una protesta per la seva detenció. Els inversors interpreten que aquest incident afectarà de manera negativa les negociacions comercials que han de mantenir els EUA i la Xina durant els propers tres mesos.

Els EUA consideren Huawei, el major fabricant d'equips de telecomunicacions del món i el segon fabricant de telèfons mòbils, una amenaça per a la seguretat nacional per les seves estrets lligams amb el govern xinès. L'Administració nord-americana sospita que els serveis d'intel·ligència xinesos treballen amb la companyia per espiar les empreses americanes.

L'ambaixada xinesa al Canadà ha emès un dur comunicat en què assenyala que Pequín prendrà "les mesures per protegir amb resolució els drets legítims i interessos dels ciutadans xinesos". També afegeix que "s'oposa amb fermesa i protesta amb energia a aquesta acció que greument ha danyat els drets humans de la víctima" i exigeix ​​al Canadà i als EUA que "corregeixin immediatament l'error i tornin la llibertat a Wanzhou Meng".

Els experts de London Capital Group afirmen que "el fràgil sentiment de mercat" s'ha vist afectat per aquest incident, ja que "els inversors han sortit ràpidament dels actius de risc, cosa que reflecteix els nervis per una possible escalada de les tensions entre Els EUA i la Xina un cop més".

Aquests experts afirmen que "els mercats ja estaven molt nerviosos per la possible inversió de la corba de tipus als EUA, que anticipa una frenada econòmica" (Wall Street es va desplomar un 3% dimarts). "Les relacions entre les dues potències semblaven haver millorat després de la cimera del G20, però aquest incident és una amenaça per a les negociacions comercials", afegeixen.

CAIGUDA DEL PETROLI

Al mercat de matèries primeres, el petroli Brent es desploma un 4,40%, fins als 58,85 dòlars, després que l'OPEP hagi anunciat un acord per retallar la producció, però no n'hagi informat sobre els detalls. Al mercat s'especula que aquesta retallada podria ser menor a l'esperat a petició de l'Aràbia Saudita.

Aràbia Saudita ha filtrat que la retallada serà com a molt d'un milió de barrils, cosa que ha decebut els inversors i ha provocat fortes vendes en els futurs sobre l'or negre'. Al mercat de divises, l'euro l'euro puja un 0,20%, fins als 1,1365 dòlars.

Segons l'anàlisi tècnica, l'IBEX ha arribat a marcar un mínim intradia als 8.801 punts i a hores d'ara lluita per no perdre el suport dels 8.830 punts. "La perforació d'aquest nivell de preu ens deixaria una potencial figura de volta d'implicacions baixistes en 'doble sostre', avantsala d'una tornada als mínims d'octubre", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador