traders brokers london city
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 ha baixat un 0,83%, fins als 8.812,50 punts, arrossegat per una nova patacada d'Inditex (-3,87%) després de l'advertència de beneficis llançada per la detallista britànica Asos. A més, l'aerolínia IAG (-3,62%) també ha estat un dels pitjors valors per la incertesa sobre el Brexit. Encara que, una jornada més, la caiguda més pronunciada ha estat per a DIA, que abandonarà el selectiu pròximament.

Sobre DIA, Bolsamanía ha publicat que el fons de cobertura Citadel ha duplicat la seva aposta baixista per la cadena de supermercats per sobre de l'1%. Els títols de DIA s'han estavellat una 10,64%, fins als 0,447 euros.

Asos, que ven roba i cosmètics per Internet, ha retallat la seva previsió d'increment de vendes per a l'any fins al 15% des d'un rang del 20% -25%. Aquest anunci ha estat una sorpresa i confirma la debilitat del comerç detallista, especialment al Regne Unit.

Les retallades en Assos, que s'ha desplomat un 38%, també han arrossegat altres companyes de sector, com ara H&M, que s'ha deixat un 8% després de publicar, a més, les seves vendes del quart trimestre fiscal.

Per la seva banda, Indra (-2,85%) ha registrat pressió a la baixa després d'una retallada de valoració de Morgan Stanley. Santander ha caigut un 0,8% i Repsol, un 0,54%. El petroli Brent cedeix un 1,1%, fins als 59,60 dòlars.

En positiu, Iberdrola (+0,97%), Telefónica (+0,46%) i Endesa (+0,19%) han evitat que les caigudes de l'IBEX fossin majors.

SETMANA DE RESERVA FEDERAL

La setmana estarà carregada d'esdeveniments importants, començant per la reunió de la Reserva Federal (les conclusions de la qual es coneixeran dimecres) i seguint per la reunió del Banc d'Anglaterra, dijous. A més, es continuarà parlant del Brexit (cada vegada cobra més força la idea d'un nou referèndum). Tot això, durant la setmana prèvia a les festes de Nadal.

"Els temes clau del mercat segueixen sent el Brexit i les converses comercials entre els Estats Units i la Xina. Els mercats també estaran atents a la reunió de la Fed de dimecres. Si bé, s'espera un augment en els tipus d'interès, l'atenció se centrarà en els senyals de la política monetària per 2019", assenyalen els experts de Danske Bank al seu informe diari.

"Les últimes dues setmanes de l'any no solen ser les més emocionants per als mercats, però amb el desastre del Brexit i la reunió de la Reserva Federal i del Banc d'Anglaterra aquesta setmana, és possible que encara no estiguem en mode de vacances completes", afegeix Craig Erlam, expert d'Oanda.

Quant a les dades macro d'aquest dilluns, l'IPC mensual a la Zona Euro ha baixat un 0,2% el novembre, en línia amb el que s'esperava, enfront del +0,2% anterior. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,3% enfront del dòlar, fins als 1,1343 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"A la vista del gràfic diari, podem veure com tenim l'IBEX a zona de ningú, a mig camí entre el suport dels 8.627 punts (mínims d'octubre) i la resistència dels 9.250-9.300 punts. En realitat, tot el que succeeixi dins el rang de preus esmentat no tindrà implicacions de cap tipus", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Per sobre dels 9.300 punts tindrem figura de volta, però si perforem els mínims anuals, el següent suport el trobem as 8.500 punts, i per sota dels mínims del Brexit (7.600). Si mirem les borses europees, aquestes es troben més febles encara i a les portes dels mínims anuals que es van marcar fa just una setmana", afegeix aquest expert.

"Al final", argumenta Rodríguez, "el DAX sembla dirigir-se irremeiablement al nivell dels 10.000 punts (l'altura del 'cap' d'un gran 'cap i espatlles') i anem a veure què ens diu Wall Street. En aquest moment l'S&P 500 està perforant la base de l'ampli moviment lateral i sembla voler posar rumb als mínims de febrer als 2.532 punts".

"És més", conclou, "rebots a part, es pot dir que el principal índex del món (S&P 500) sembla estar donant forma al seu torn a una altra gran figura de volta d'implicacions baixistes amb objectiu als 2.300 punts. Rebots a part, en general tot segueix presentant un aspecte tècnic més que preocupant".

Noticias relacionadas

contador