asos surprise fashion clothing millennials
45,34€
  • 0,64€
  • 1,43%

Asos, la detallista britànica dedicada a la venda en línia de moda i cosmètics, es desploma aquest dilluns més d'un 38% després de retallar les seves previsions de creixement de vendes a causa d'un "deteriorament significatiu" el novembre.

L'anunci de la detallista confirma que la debilitat de les vendes al detall al Regne Unit és generalitzada durant el període previ al Nadal. Els forts descensos en Asos estan arrossegant companyes del sector: H&M (-4,3%), Inditex (-2,6%) i Associated British Foods (matriu de Primark), que cau un 2,28%. Cal recordar que la setmana passada, el director de Sports Direct International, Mike Ashley, va dir que les vendes van ser "increïblement dolentes" el novembre.

Les caigudes en Assos també estan tenint la seva rèplica en altres detallistes britàniques, com Boohoo Group, que baixa un 18%, o Marks & Spencer, que es deixa un 3,5%.

L'anunci de Asos, que fa referència a la incertesa econòmica, la baixa confiança del consumidor i l'alt nivell de descomptes, mostra que les detallistes no sembla que puguin confiar en les vendes en línia per compensar la caiguda a les botigues físiques d'aquest any, assenyalen els analistes. Si desembre no millora, el nou any podria portar més advertències de beneficis al sector.

Asos ha assenyalat que el negoci el novembre s'ha situat "significativament per sota de les expectatives" i ha reduït les seves perspectives de creixement per a tot l'any al voltant del 15% des d'un rang d'entre el 20% i el 25%. Es tracta d'una retallada radical per a una empresa dirigida a consumidors joves que ha crescut molt ràpidament. El valor de mercat d’Asos ha caigut a 2.400 milions de lliures després de l'advertència.

Asos ven en més de 230 països i territoris, però al voltant del 37% de les vendes prové del mercat nacional. Al voltant de la meitat del seu negoci són productes de marca pròpia o col·laboracions exclusives amb segells de tercers.

Recordem que Inditex va presentar dimecres de la setmana passada els seus resultats i no van agradar al mercat. La companyia va mostrar que persisteix l'alentiment en els ingressos i va oferir un increment de les vendes comparables per al tercer trimestre per sota de l'objectiu per al semestre anunciat prèviament. El 6,5% de les vendes de la tèxtil gallega prové del Regne Unit, que constitueix el seu quart mercat.

Per la seva banda, H&M ha publicat aquest dilluns un creixement de les vendes del quart trimestre en línia amb les expectatives. Les vendes del trimestre finalitzat el 30 de novembre van augmentar un 12% en comparació amb l'any anterior, fins als 56.430 milions de corones sueques (4.940 milions de dòlars). Els analistes enquestats per FactSet esperaven 56.430 milions de corones de sueques.

ELS "JUGADORS EN LÍNIA" NO HI SÓN IMMUNES

"La gent no està gastant molt enlloc, ni a botigues físiques ni en línia", assenyala l'expert George Salmon

"El que ha passat amb House of Fraser i Debenhams dona testimoni de la dificultat que està sent la venda al detall actualment, i una advertència de beneficis del seu rival europeu, Zalando, ha demostrat que els jugadors en línia no són immunes als problemes que han assolat el sector. Però aquesta notícia ha agafat el mercat desprevingut. L'octubre passat, Assos va confirmar la seva confiança en una perspectiva molt més prometedora que l'actual", assenyala George Salmon, analista de Hargreaves Lansdown.

"Sembla que la confiança del consumidor al Regne Unit ha patit un cop tan dur que la gent no està gastant molt enlloc, ni en botigues físiques ni en línia", afegeix aquest expert, que adverteix que la incertesa al voltant del Brexit hi jugarà un paper important. "Probablement no és una coincidència que els de vint anys, el públic principal d'Asos, estigui en general més preocupat sobre el futur de l'economia després del Brexit que els seus pares", conclou.

Noticias relacionadas

contador