cbjeromepowell5 short

El Banc de Pagaments Internacionals (BIS, per les sigles en anglès), un grup que agrupa els bancs centrals del món, ha advertit sobre els perills de la normalització de la política monetària i ha alertat que és probable que provoqui una onada de vendes massives durant els propers mesos.

Així, l'última onada de fortes vendes als mercats financers és un clar senyal del que està per venir, segons un nou informe d'aquesta organització. "Les tensions del mercat que hem vist durant aquest trimestre no han estat un esdeveniment aïllat", ha declarat Claudio Borio, cap del departament monetari i econòmic del BIS.

"La normalització de la política monetària serà un desafiament, especialment a la llum de les tensions comercials i la incertesa política", ha afegit Borio.

L'informe, recollit per la CNBC, arriba en un moment en què les accions de tot el món s'han vist sotmeses a una pressió renovada a causa d'una gran quantitat de factors, que van des d'una guerra comercial global entre les dues economies més grans del món, fins a una major preocupació per una possible desacceleració econòmica durant els propers mesos.

El BIS ha destacat l'increment constant de les taxes d'interès dels bancs centrals de tot el món com un desafiament particular per als mercats d'accions. Aquest avís coincideix amb la reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que s'espera que augmenti les taxes en 25 punts bàsics durant el seu últim conclave de l'any.

"Els mercats financers han patit una forta correcció durant l'últim trimestre, cosa que va marcar un altre sot al camí, ja que els principals bancs centrals van tornar la política als ajustos més normals", ha indicat l'informe.

contador