fridman dia supermercado portada

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,57%

El fons de cobertura (hedge fund) Citadel ha duplicat la seva aposta baixista sobre DIA per sobre de l'1% i al mateix temps ha declarat el control sobre gairebé el 2% del capital de la cadena de supermercats.

El moviment de Citadel es produeix en un moment especialment complicat per al futur de l'empresa, que ha anunciat la seva intenció de realitzar una ampliació de capital de 600 milions d'euros per evitar la seva fallida.

El fons d'inversió lliure fundat i dirigit pel tauró financer Ken Griffin, que gestiona actius valorats en 30.000 milions de dòlars, ha pres el control de l’1,868% del capital de DIA, segons ha declarat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En total, un paquet d’11.620.000 d'accions controlades a través de Citadel Multi-Strategy Equities, amb base a Irlanda, filial al seu torn de Citadel Multi-Strategy Equities Master Fund, que té la seu al paradís fiscal de les Illes Caiman. La companyia matriu, Citadel Advisors, té la seva seu a la ciutat nord-americana de Chicago.

Després de comunicar aquesta participació, Citadel s'ha convertit en el tercer màxim accionista declarat de la cadena de supermercats, per darrere de Mikhail Fridman, que controla el 29%, i del banc francès Société Générale. Aquesta entitat controla gairebé un 5%, tot i que la majoria d'aquest percentatge es correspon amb derivats financers gestionats pels seus clients.

En paral·lel, Citadel ha comunicat al regulador que ha augmentat la seva posició curta sobre DIA fins a l’1,14% (amb data 14 de desembre) des del 0,49% del passat 19 de novembre. L'últim recompte de la CNMV, datat el passat 7 de desembre, va comptabilitzar que els inversors baixistes controlaven el 14,66% del capital.

A més de Citadel, altres fons han elevat les seves posicions curtes després de la comunicació de la CNMV. Per exemple, Kite Lake Capital Management ha augmentat la seva aposta baixista fins a l’1,59% des de l’1,29%; i Melqart Asset Management ha fet el mateix fins a l’1,53% des de l’1,37%.

Els títols de DIA es desplomen un 10%, fins a 0,44 euros, després d'haver marcat un mínim històric la setmana passada als 0,33 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador