theresa-may-ue-brexit 20181210173441

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha alertat que celebrar un nou referèndum sobre la sortida del país de la Unió Europea "trencaria la fe" dels britànics i podria provocar "danys irreparables" a l'esfera política britànica.

Tot i que Londres s'acosta a la data límit per aconseguir l'aprovació de l'acord impulsat per May sobre el Brexit i que Brussel·les no ofereix cap concessions per aconseguir un major suport al text acordat, May ha subratllat la importància que no se celebri un altre referèndum sobre això.

En aquest sentit, el gabinet britànic ha advertit que aquesta consulta podria dividir encara més el país i constituiria una traïció per als votants que es van mostrar a favor d'abandonar el bloc comunitari el 2016.

Això podria augmentar la possibilitat que el Regne Unit deixi la UE sense un acord en menys de quatre mesos. May té previst dirigir-se aquest dilluns als diputats per demanar-los que "no acabin amb la fe dels britànics per intentar celebrar un altre referèndum".

TONY BLAIR DONA SUPORT A UN SEGON REFERÈNDUM

May ha criticat també l'exprimer ministre britànic, Tony Blair, per donar suport a aquesta opció. Mentrestant, alts càrrecs del gabinet del govern britànic ja han començat a elaborar plans i a sondejar suports per a una segona votació, en la qual es preguntaria als ciutadans si prefereixen un Brexit amb l'acord assolit entre May i Brussel·les, o Brexit dur. Encara que tampoc es descarta preguntar si continuar romandre a la Unió Europea.

"Tractar de minar les nostres negociacions (amb Brussel·les) defensant un segon referèndum és un insult al càrrec que un cop va ocupar i a les persones que va servir", ha afirmat May en un comunicat sobre l'exmandatari, que aquesta setmana ha advocat per ajornar la ruptura amb la Unió Europea (UE) i celebrar una altra consulta.

Noticias relacionadas

contador