• La nota d'Espanya és BBB+, adequada capacitat de pagament, però subjecte a canvis econòmics adversos
rajoy espana puigdemont cataluna portada
BOLSAMANIA

L'agència de qualificació S& P ha assegurat que el ràting d'Espanya no es veurà afectat pels recents conflictes amb Catalunya. S&P ha assenyalat que l'aplicació d'article 155 de la Constitució Espanyola i la convocatòria d'eleccions a Catalunya el 21 de desembre han reduït les tensions en el curt termini.

La qualificació d'Espanya se situa en BBB+, adequada capacitat de pagament, però subjecte a canvis econòmics adversos.

"En la nostra opinió, l'aplicació ordenada de l'Article 155 i la convocatòria anticipada d'eleccions regionals han reduït la probabilitat d'una escalada a curt termini de tensions", apunten en una nota. A més, recorden que ja havien comentat que no creien en què es produís la independència catalana i cap govern l’ha reconegut.

Així, assenyala que el risc creditici més important que veuen és que aquestes tensions podrien conduir a una caiguda sostinguda en els negocis i en la confiança del consumidor, a partir del quart trimestre de 2017, especialment a Catalunya. Això no obstant, matisen que les conseqüències econòmiques d'aquests desenvolupaments encara no han aparegut.

A més, l'agència apunta a la seva nota que les últimes dades econòmiques conegudes han estat positius com el creixement del 0,8% durant el tercer trimestre o la caiguda de la desocupació al 16,4%, el nivell més baix des de 2008. "Això confirma la nostra expectativa del fort desenvolupament econòmic d'Espanya", assenyalen.

Noticias relacionadas

contador