• A més, n’ha rebaixat el preu objectiu fins als 16,5 euros
ep jose folgado 20170613114802
REE

L'IBEX continua aquesta jornada amb les pujades amb les quals ja va començar dilluns després de l'aplicació de l'article 155 de Constitució Espanyola pel conflicte de Catalunya. Aquest dimecres puja un 0,3%, però hi ha diversos valors que no segueixen l'estela del selectiu. El 'fanalet vermell' de la sessió és Red Eléctrica, que es deixa un 2,4% fins als 18,6 euros, després que Berenberg hagi retallat la seva recomanació des de 'mantenir' fins a 'vendre'.

  • 16,01€
  • 0,13%

Així mateix, l'entitat alemanya també ha reduït el seu preu objectiu des dels 20,98 euros fins als 16,5 euros. Aquesta rebaixa de recomanació i de preu arriba un dia abans que Red Eléctrica presenti els seus resultats del tercer trimestre de l'any. El consens d'analistes de FactSet estimen que els beneficis se situïn als 158 milions d'euros, el mateix que al juny i una mica més gran que durant el mateix període de l'any quan els beneficis van ser de 148 milions d'euros.

Pel que fa a les vendes, el consens estima que ingressi 488 milions d'euros durant el tercer trimestre, per sota dels 491 milions d'euros del segon trimestre. D'altra banda, només el 24% dels analistes recomana comprar les accions de Red Eléctrica, 41%, mantenir-les i el 35% vendre’n les accions.

Tot i aquesta caiguda, Red Eléctrica acumula una pujada del 8,4% aquest any, per sota de l'IBEX 35, que acumula una pujada del 12% durant els nou primers mesos de l'any.

Red Eléctrica ha estat notícia recentment després que Abertis confirmés, el passat 10 d'octubre, que havia rebut una manifestació d'interès per part de la companyia per l'empresa Hispasat. Aquesta companyia pertany en un 90,74% a Abertis, d'altra banda, l'Estat espanyol té la resta de les accions.

"El grup Red Eléctrica d'Espanya (REE) està interessat en analitzar la compra de l'empresa de satèl·lits Hispasat si, eventualment, Abertis o el seu nou propietari, decideix desprendre d'aquesta filial", apunten. El preu d'aquesta operació podria rondar als 1.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador