ep ibex
EUROPA PRESS - Archivo
10.983,70
  • -44,10
  • -0,40%

L'IBEX ha pujat un 1,51% aquest divendres i s'ha quedat molt a prop dels 9.400 punts (9.382), impulsat per una bona dada d'ocupació als EUA. Amb aquesta pujada, el selectiu espanyol aconsegueix entrar en números verds en el conjunt de la setmana, amb un repunt del 0,31%. Bona jornada també per a la resta de les principals places europees, que han avançat al voltant d'un 1%.

L'economia nord-americana ha sumat 266.000 noves nòmines no agrícoles el novembre. És a dir, depassa àmpliament la xifra esperada pel consens d'analistes (180.000) i l'anteriorment registrada, 156.000.

La taxa de desocupació als EUA ha cedit, a més, fins al 3,5% respecte al 3,6% esperat i registrat durant el mes anterior. Les dues dades arriben després que l'activitat manufacturera reiterés la seva contracció durant l'onzè mes de l'any.

De tornada a l'IBEX, dins el selectiu cap companyia ha tancat la sessió en negatiu. El valor més alcista ha estat Ence, amb una pujada del 3,72%, seguit d'ArcelorMittal i Inditex, que han sumat un 3,4% i un 3,14%, respectivament. Cal recordar que la tèxtil publica els seus resultats del tercer trimestre fiscal dimecres que ve, 11 de desembre.

Des d'un aspecte tècnic l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, destacava al tancament d'aquest dijous que "l'espelma que ens dibuixa l'IBEX té implicacions d'esgotament de les pujades, almenys a molt curt termini". D'altra banda, "tot segueix igual", amb un IBEX que té "la zona de control per baix als 9.100-9.130 punts i per dalt (resistències) tenim el rang dels 9.400-9.600 punts".

GUERRA COMERCIAL

Trump va tornar a pronunciar-se aquest dijous sobre la guerra comercial. El president dels EUA va assegurar que les converses amb la Xina "segueixen endavant", segons Reuters. The Wall Street Journal ha publicat aquest divendres que, però, es mantenen les discrepàncies sobre la quantitat de compres agrícoles que hauria de fer la Xina, al mateix temps que la Xina ha anunciat la retirada d'aranzels a alguns tipus de soja i carn de porc dels EUA.

Ull també amb el mercat de matèries primeres. El petroli puja amb força (barril Brent: +1,4%; Barril WT: +1,2%) al tancament del mercat a Europa. Aquest divendres el grup conegut com OPEP+ (format per la pròpia OPEP i la resta de grans productors) està ratificant la retallada de la producció diària en 500.000 barrils més acordat ahir dijous.

De tornada al Vell Continent, aquest divendres tindrà lloc el debat televisiu final de cara a les eleccions britàniques que se celebraran el proper 12 de desembre. I a França, una vaga general travessa ia la seva segona jornada amb els treballadors protestant contra el sistema de pensions de país gal.

Noticias relacionadas

contador