bolsamadrid valores ibex portada
11.062,60
  • 34,80
  • 0,32%

L'IBEX ha marcat un nou màxim anual intradia als 9.650 punts després del triomf aclaparador de Boris Johnson en les eleccions britàniques. No obstant això, ha perdut força durant la part final del dia i ha acabat amb pujades de l'1,01%, fins 9.563,70 punts, lleugerament per sota del màxim anual en tancaments, que es troba situat als 9.581,9 punts i va ser marcat el passat 18 d'abril. Durant la setmana, el selectiu s'ha revalorat un 1,92%, percentatge que eleva el seu guany anual fins al 12%.

El resultat al Regne Unit, a la pràctica, suposa que el Brexit tirarà endavant i, en bona mesura, acaba amb mesos i mesos d'incertesa i 'dona-me'n que te'n donaré' del Parlament britànic. La lliura reacciona a l'alces després de conèixer la notícia, encara que els experts adverteixen que s'acosten temps complicats, amb el Regne Unit negociant amb la UE els detalls comercials d'aquesta sortida, i que no tot està fet.

Dins de l'IBEX, IAG s'ha disparat un 14,8% i ha marcat nous màxims històrics. Han pujat també amb força Ence, CIE, Aena y Másmóvil. A més, l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia als 1,1122 dòlars.

"Com hem destacat diverses vegades, és només el final del principi del Brexit. L'acord del primer ministre Johnson només tracta d'assegurar una retirada ordenada i les negociacions sobre la futura relació estan a punt de començar. El problema és que Johnson s'ha compromès a no prorrogar el període de transició, que finalitzarà el 31 de desembre de 2020. Això deixa només 11 mesos per negociar la futura relació, des dels béns, els serveis i els mercats financers, fins a l'intercanvi de dades", adverteixen els experts de Danske Bank.

Sigui com sigui, aquest triomf de Johnson suposa un avanç en el procés i una incertesa menys, la qual cosa sempre és una bona notícia per al mercat. El petroli Brent repunta un 0,7%, fins als 64,65 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cau fins al 0,43% i la prima de risc espanyola baixa a 70 punts.

ACORD COMERCIAL ENTRE LA XINA I ELS EUA

La Xina ha confirmat que ha arribat a un acord comercial de fase u amb els Estats Units, després que els mitjans nord-americans donessin per fet aquest dijous un pacte entre les dues primeres economies del món.

Segons els funcionaris xinesos, el següent pas és que les dues parts prenguin les mesures legals pertinents i estableixin un temps per signar l'acord. Les autoritats xineses també han assenyalat que els aranzels es reduirien en fases. Després d'aquesta confirmació, Wall Street ha tornat a marcar màxims històrics per segona jornada consecutiva.

Sobre el tema dels aranzels, el viceministre de Comerç, Wang Shouwen, ha explicat que els EUA els eliminarà per fases, previsiblement quan es confirmi que la Xina està complint les condicions de l'acord. Per això, Wang no ha detallat quan els EUA revertirà els aranzels imposats fins ara.

En aquest sentit, Pequín ha confirmat que augmentarà significativament les compres de productes agrícoles nord-americans, segons ha assenyalat el viceministre d'Agricultura, Han Jun. Les últimes informacions apunten que la Xina comprarà el 2020 uns 50.000 milions de dòlars en aquest tipus de productes, encara que no s'han especificat quantitats.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'IBEX tanca lluny dels màxims del dia, però ens marca un nou suport just al buit alcista d'avui, als 9.468 punts. És a dir, no seria gens estrany que omplís durant els pròxims dies, tot i que seria bo per mantenir alcista el caire de trading que aquest buit no es tanqui. O dit amb altres paraules, que l'IBEX no tanqui durant els propers dies per sota dels 9.468 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Per sobre, pel costat de les resistències, tenim els 9.700 punts com a projecció (mínima teòrica) de la doble vall que s'ha confirmat per sobre dels 9.400. Encara que com es pot observar en el gràfic diari del nostre selectiu hi ha una resistència molt important al'entorn dels 9.730 punts: la part superior del potencial canal lateral-lleugerament alcista pel qual s'està desplaçant el preu des de fa un any", afegeix aquest expert.

"Quant a companyies, em quedo amb els màxims històrics d'IAG aquest divendres i amb la clara superació de resistències d'Inditex després de confessar-se davant el mercat aquesta setmana. De fet, es pot dir que el gegant tèxtil del nostre país ja no presenta resistències importants fins als màxims històrics, als 34,35 euros", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador