sturgeon

La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha expressat aquest divendres que a Escòcia se li ha de permetre celebrar un altre referèndum d'independència davant els grans resultats obtinguts per la formació del Partit Nacional Escocès en les eleccions del Regne Unit, on s'hauria fet amb 48 dels 59 escó destinats a Escòcia al Parlament.

"Hi ha un clar desig i suport per part dels nostres ciutadans que Escòcia no estigui sota el govern de Boris Johnson i que no sigui expulsada d'Europa contra la nostra pròpia voluntat", ha manifestat Sturgeon.

"Hi ha un mandat de la nostra pròpia gent, aquí a Escòcia, sobre dirigir el nostre propi futur", ha defensat la líder escocesa, que ha remarcat que Johnson "pot comptar amb un mandat per treure Anglaterra de la Unió Europea", però "no Escòcia".

S'espera que, tal com han recollit alguns mitjans britànics com The Guardian Sturgeon es dirigeixi al primer ministre britànic, sense dubte Boris Johnson, per demanar que se li transfereixin els poders legals per organitzar un nou referèndum d'independència.

Noticias relacionadas

contador