ep junta de accionistas de iag de 2019
IAG - Archivo

IAG

2,05€
  • -0,03€
  • -1,21%

IAG assoleix nous màxims històrics i es dispara un 10% fins als 7,2 euros després del triomf de Boris Johnson al Regne Unit. Els conservadors han arrasat després d'alçar-se amb 363 escons a la Cambra dels Comuns, un resultat electoral molt per sobre dels 326 seients requerits per a la majoria absoluta.

Boris Johnson tindrà a partir d'ara via lliure al Parlament per sortir-se amb la seva, és a dir, culminar el Brexit amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE).

El consorci d'aerolínies que integra companyies com l'espanyola Iberia i la britànica British Airways està cotitzant al so del Brexit des dels seus inicis.

IAG no és l'única que reacciona amb exaltació a aquest resultat a les urnes. Les borses europees també s'apunten pujades de l'1,5%, excepte el FTSE 100, que només reacciona amb un repunt moderat de mig punt.

La victòria de Johnson el situa 66 escons per sobre dels aconseguits per la seva antecessora en el càrrec, Theresa May, en els comicis de 2017. De fet, es tracta de la majoria conservadora més àmplia des de l'era Thatcher. Al seu torn, els laboristes es desplomen i perden 42 escons respecte a les eleccions de fa dos anys i mig.

Noticias relacionadas

contador