ibex portada mercados bolsa
11.246,00
  • -65,10
  • -0,58%

L'IBEX començava la primera sessió d'octubre en positiu, però s'ha anat desinflant a poc a poc, fins que s'han imposat amb claredat els números vermells després de conèixer la mala dada del sector manufacturer als EUA. El selectiu espanyol ha cedit un 0,85% i ha perdut els 9.200 punts (9.165). Les caigudes més destacades s'han observat en Ence (-4,93%), mentre MásMóvil ha estat un dels pocs que s'ha salvat, en repuntar un 21,24% després de tancar una acord global amb Orange i elevar previsions.

La feble dada de les manufactures nord-americanes també ha arrossegat la resta de les principals borses del Vell Continent, amb caigudes superiors a l'1% al parquet de París i Frankfurt. Lògicament, Wall Street també s'ha vist afectat. Els índexs novaiorquesos obrien la sessió amb guanys, però s'han capgirat i al tancament del mercat a Europa cotitzen amb caigudes que ronden al 0,5%.

GUERRA COMERCIAL I BREXIT

La Xina i els EUA segueixen copant l'atenció de cara a la reunió entre les dues potències que s'espera durant els propers dies. L'assessor comercial de la Casa Blanca i artífex de la guerra comercial amb la Xina, Peter Navarro, ha dit que són falses les últimes notícies que indicaven que els EUA estava considerant l'exclusió d'empreses xineses de la seva borsa de valors, la qual cosa millora les sensacions de cara a la trobada d'alt nivell.

De tornada a Europa, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha concedit diverses entrevistes. Johnson ha dit que encara planeja suspendre el Parlament per llançar una nova agenda legislativa, però que s'ha d'assegurar de fer-ho d'acord amb la recent decisió del Tribunal Suprem. El primer ministre també ha indicat que ja esperava les crítiques per part de tots els que s'oposen al Brexit i que "no li importen gens ni mica".

DADES MACRO I EMPRESES

Pel que fa a les dades macro, els PMI manufacturers d'Europa han seguit caient al setembre. El PMI d'Espanya ha registrat la seva pitjor marca des d'abril de 2013. A la Zona Euro, el PMI cau fins a mínims d'octubre de 2012. Per la seva banda, l'IPC de la Zona Euro es va situar al 0,9% el setembre i va marcar mínims des de 2016.

A l'àmbit empresarial, Duro Felguera ha retrocedit un 5,43% després d'iniciar la sessió amb alces superiors al 8% per deixar enrere els seus números vermells i aconseguir un benefici de 800.000 euros durant el primer semestre d'aquest any, enfront d'uns pèrdues de 54,9 milions d'euros d'un any abans.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX ha marcat un màxim durant la sessió als 9.298,8 punts i des d'aquí se'ns ha girat a la baixa amb decisió arran de la mala dada del sector manufacturer a l'altra banda de l'Atlàntic. De manera que l'espelma que hem dibuixat apunta a correccions de curt termini", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"De fet, augmenten les divergències baixistes entre el preu, que ha estat construint màxims creixents i l'oscil·lador estocàstic que està fent just el contrari: construir màxims decreixents. I això sol traduir-se en caigudes de curt termini. Es diria que com a suport més important en aquest moment tenim la zona dels 9.025-9.030 punts i per dalt, com a resistència, els 9.300 i sobretot els 9.410 punts que segur ja sabeu de memòria", afegeix.

"Quant a la resta dels nostres índexs veïns, aquest dimarts hem vist màxims anuals intradia en índexs com l'Euro Stoxx 50 (tant comptat com a futur), així com en el futur del CAC 40. Després de marcar nous màxims anuals aquests tanquen a prop dels mínims del dia i amb caigudes de certa consideració cosa que a manera de resum vol dir que les espelmes d''anada i tornada' de la sessió d'avui no conviden precisament a l'optimisme", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador