ep monedas moneda billete billeteseuro euros capital efectivo metalico riqueza
EUROPA PRESS - Archivo

Les condicions operatives en l'economia manufacturera de la zona euro es van deteriorar al setembre al ritme més fort de gairebé set anys.

Després de tenir en compte els factors estacionals, l'Índex PMI del Sector Manufacturer de la Zona Euro d'IHS Markit va caure fins al nivell 45.7, i es va situar per sota de 47,0 registrat a l'agost i va assenyalar la seva lectura més baixa des de l'octubre de 2012.

Les últimes dades indiquen que l'índex PMI s'ha situat per sota del nivell d'absència de canvis de 5,0 per vuitè mes consecutiu.

Els tres grups de mercat coberts per l'estudi van mostrar un deteriorament de les condicions operatives. Els productors de béns de capital van registrar el major declivi, seguits pels de béns intermedis. Les empreses de béns de consum van registrar una lectura del PMI per sota del nivell d'absència de canvis de 5,0 per primera vegada des de novembre de 2013.

La desacceleració del sector manufacturer de la regió va estar impulsada principalment per un ràpid deteriorament de les condicions operatives a Alemanya, l'índex PMI de la qual va caure fins al seu nivell més baix des de juny de 2009. Àustria també va experimentar un notable deteriorament, mentre que els respectius índexs PMI de Espanya, Itàlia i Irlanda també es van situar per sota del nivell d'absència de canvis de 50,0 al setembre.

La caiguda de l'índex PMI va estar impulsada principalment per la major contracció de les noves comandes des d'octubre de 2012. Tots els països estudiats, excepte Grècia i els Països Baixos, van experimentar una reducció de les noves comandes. Alemanya va registrar una caiguda important, la major observada des d'abril de 2009.

Noticias relacionadas

contador