bandera-gigante-alemania
REUTERS/Hannibal Hanschke

La frenada de l'activitat manufacturera de la 'locomotora europea' es va agreujar durant el passat mes de setembre fins a mínims des de la Gran Recessió, segons l'índex de gerents de compres (PMI), que s'ha situat al 41,7 punts des dels 43,5 del mes anterior,la seva pitjor lectura des de juny de 2009, segons ha informat IHS Markit. El consens esperava una dada inferior al 41,4.

La producció fabril d'Alemanya va registrar el setembre el seu vuitè descens mensual consecutiu i el deteriorament va ser el major des de juliol de 2012, mentre la dada de noves comandes va patir la seva major caiguda mensual des d'abril de 2009.

Així mateix, les fàbriques alemanyes van expressar una major disposició a reduir les seves plantilles durant el mes de setembre, quan van accelerar el ritme de retallades d'ocupació fins a nivells no vistos des de gener de 2010.

"La severitat dels ajustos d'ocupació a les fàbriques que estem observant podria començar a pesar més en la confiança del consumidor, que fins aquest moment ha estat relativament elàstica", adverteix Phil Smith, economista d'IHS Markit.

Noticias relacionadas

contador