ep economiabolsa- ibex 35impulsa292 ensemanacierraencimalos 9500 puntos
EUROPA PRESS - Archivo
11.027,80
  • -47,60
  • -0,43%

L'IBEX 35 ha baixat un 0,74%, fins als 9.456,40 punts. El selectiu ha perdut els 9.500 punts i encadena dues jornades de caigudes, en un dia negatiu per al sector bancari i també per a Repsol (-2,5%) i Telefónica (-1,2%). Sabadell (-2,6%) ha estat el valor més baixista, seguit de Bankinter (-2,02%). A més, Santander (-1,58%) i BBVA (-1,2%) també han registrat pressió a la baixa.

A Espanya, el més destacat a nivell empresarial ha estat l'arrencada de la temporada de publicació de resultats. Avui han donat a conèixer els seus comptes Liberbank (va guanyar un 28,5% menys durant el primer trimestre però ha baixat un 3,2%) i Enagás (va guanyar un 0,2% més, fins als 103.900.000 i ha pujat un 0,52%). Els valors més alcistes han estat Merlin Properties (+1,99%) i Ferrovial (+1,56%). I aquest dijous presenten resultats Iberdrola i Bankinter.

A més, fora del nostre país, segueix cuejant la pujada d'ahir de Twitter després de publicar xifres. A més, Boeing ha comunicat uns resultats en línia amb el que s'esperava i ha assenyalat que està calculant l'impacte dels accidents en el 737 Max, de manera que ha evitat donar previsions. A Europa, Credit Suisse ha comunicat un benefici un 8% superior després de la seva reestructuració i SAP s'ha disparat després de millorar previsions.

També a l'àmbit empresarial, cal assenyalar que Sabadell ha anunciat el tancament de la venda del 80% de Solvia. A més, crida l'atenció el moviment que s'està observant entre els petits valors. Sniace ha caigut un 3% després d'anunciar una ampliació de capital de 32,6 milions, mentre que Lar Espanya s'ha enfonsat un 7,9%. Al costat positiu, OHL s'ha disparat un 11%.

SEGON DEBAT DE LA CAMPANYA

Fora de l'àmbit empresarial, s'analitza el segon debat polític que va tenir lloc ahir a la nit a Atresmedia. La majoria de mitjans donen com a guanyador, en aquesta ocasió, Pablo Casado, mentre que valoren positivament la intervenció d'Iglesias. Albert Rivera, segons els experts, no ho va fer tan bé en aquesta ocasió, mentre que Pedro Sánchez torna a aparèixer com a perdedor. Tot està preparat ja per a les eleccions de diumenge i ara la paraula la tindrà la ciutadania.

Pel que fa a la resta, torna a parlar-se de les negociacions entre la Xina i els Estats Units. Està previst que el representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, viatgin a Pequín per reprendre les converses comercials amb la Xina el proper 30 d'abril. Igualment, és notícia la trobada entre Vladímir Putin, president rus, i Kim Jong-un, líder nord-coreà, que tindrà lloc aquest mateix dijous.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A nivell econòmic, el govern espanyol preveu reduir l'emissió neta de deute públic previst per a 2019 a 30.000 milions d'euros, enfront dels 35.000 milions inicialment estimats, gràcies a la bona evolució dels ingressos fiscals, l'execució pressupostària i l'estalvi obtingut en la gestió del Tresor. Amb aquesta reducció, l'emissió neta prevista serà la menor des de 2007. A més, l'índex IFO alemany d'abril ha decebut (tant el d'expectatives, com el de clima de negoci i el de situació actual).

En altres mercats, el petroli Brent es pren un respir i cotitza pla als 74,50 dòlars, màxims anuals i dels últims sis mesos. A més, l'euro es deprecia un 0,28%, fins als 1,1197 dòlars. I la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys ha baixat fins a l'1,07%, mentre la prima de risc d'Espanya ha pujat lleugerament fins als 109 punts.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Segona sessió de caigudes en el nostre índex que, a poc a poc, s'apropa de nou a la zona de suport dels 9.360-9.365 punts (el buit alcista) i no descartem que pugui, fins i tot, atacar la base del canal alcista per la qual s'està desplaçant l'índex durant els últims mesos. Els oscil·ladors de moment tornen a girar-se a la baixa des d'importants nivells de sobrecompra. Per tant, no podem descartar noves cessions durant els pròxims dies.", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Les caigudes en l'equador de la setmana s'acarnissen principalment en els bancs, però el moviment és sectorial (com sempre). L'índex bancari europeu (SX7E) es deixa un 2% durant la sessió. Aquest va tocar la setmana passada la part superior del canal alcista de curt i aquí s'ha girat, al tick, a la baixa. de manera que si creiem que pot buscar la base d'aquest (suport), encara pot corregir fins a la zona dels 95,50 punts. Això és un 4-5% de caiguda addicional", afegeix aquest expert.

"De tota manera, no cal posar el crit al cel perquè assistim a una correcció/ajust de les últimes pujades. Eren d'esperar amb uns nivells de sobrecompra diaris i setmanals extrems. Seguim dins del canal i mentre no es perfori no tindrem res del que preocupar-nos", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador