cbalemania8 short

La confiança empresarial alemanya es deteriora i la incertesa continua sent massa alta. Les dades publicades aquest dimecres per l'institut econòmic Ifo mostren que la major economia d'Europa està perdent impuls a causa que les tensions comercials obstaculitzen les seves exportacions.

"L'economia alemanya segueix perdent força", afirma el president d'Ifo, Clemens Fuest, en un comunicat. La valoració de la situació actual i de les expectatives per als pròxims sis mesos han empitjorat. Això, després d'haver pujat el març per sorpresa i després de sis caigudes consecutives.

En concret, l'índex de clima empresarial cau l'abril fins als 99,6 punts des dels 99,2. Una dada, a més, pitjor del que s'esperava, que era que es millorés fins als 99,9 punts.

Per la seva banda, les condicions actuals cauen des dels 103,8-103,3 punts, també per sota del que s'estimava, que era que se situés als 103,6. Les expectatives també han decebut i han passat de 95,6 a 95,2 punts, quan el que s'esperava era que pugés fins als 96,1.

Noticias relacionadas

contador