zara-inditex
Getty Images
10.526,90
  • -160,30
  • -1,50%

L'IBEX ha perdut un 0,47% aquest dimecres i s'ha allunyat dels 9.300 punts (9.238), en sintonia amb la resta de borses europees. Persisteixen els dubtes sobre els Estats Units i China i això pressiona el mercat. Els inversors es mantindran en suspens fins a veure què passa a finals de mes, quan està prevista la reunió entre Donald Trump i Xi Jinping en el marc del G-20.

"Uns pocs tuits de Trump i una entrevista amb el The Washington Post alimenten de nou la preocupació per la pressió política a la Fed i pels problemes comercials. La línia de batalla està clarament traçada en la reunió del G-20 que se celebrarà a Osaka els dies 28 i 29 de juny", assenyalen els experts de Danske Bank.

També als Estats Units, avui s'ha publicat l'IPC. La inflació es va situar en aquest país, al mes de maig a l'1,8%, per sota del 2% del mes anterior. Les xifres han decebut, ja que les previsions dels analistes el situaven a l'1,9%. Wall Street ha reaccionat amb lleus caigudes, que manté al tancament del mercat espanyol.

ELS INVERSORS, PENDENTS D'INDITEX

A l'àmbit empresarial la clau ha estat en els comptes d'Inditex. La tèxtil gallega ha anunciat un increment del benefici del 10% durant el primer trimestre fiscal i del 5% en les vendes (enfront del 8% esperat). És habitual que Inditex reaccioni de manera molt volàtil a les seves xifres i avui ha tornat a fer-ho. Al tancament, les seves accions han perdut un 1,03%.

A la banda de les caigudes també cal destacar Técnicas Reunidas, que ha estat el valor més castigat amb un retrocés del 4,66%. La companyia s'ha vist pressionada per les fortes caigudes del preu del petroli. Al tancament del mercat espanyol, el barril de cru Brent, de referència a Europa, ha perdut un 2,04%, fins als 61,03 dòlars; mentre que el West Texas, de referència als EUA, ha cedit un 2,59%, fins als 51,89 dòlars.

Els números vermells de l'IBEX podrien haver estat més grans si no hagués estat per Cellnex i CIE Automotive, que han sumat un 2,31% i un 1,36%, respectivament. El sector energètic també ha viscut una bona sessió, amb pujades que han rondat a l'1% en Red Eléctrica, Iberdrola i Endesa.

ANÀLISI TÈCNICA

"Tot i les correccions d'aquest dimecres en el nostre índex es pot dir que aquestes entren dins del normal, més aviat és el mínim que pot corregir després d'un ral·li proper al 5% en poc més d'una setmana", ha apuntat José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"De fet, seria bo que si finalment intentem atacar la resistència dels 9.410 punts (buit baixista setmanal de principis de maig) la consolidació/correcció de l'últim tram aprofundeixi una mica més. O almenys, assistim a un lateral de curt termini", afegeix.

"Pel que fa a la resta, tot segueix igual. Tenim els bancs febles, segueixen tocats. I entre el poc que se salva i compensa les caigudes de la banca tenim Telefónica i les companyies de serveis públics (elèctriques, energètiques). Quant a Inditex, de la qual esperàvem més volatilitat durant la sessió d'avui, l'espelma que ens deixa malgrat les caigudes no signifiquen res. El suport que cal vigilar en el gegant tèxtil el trobem als 23,77 euros", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador