ep presidenteconsejero delegadoinditex pablo isla en ruedaprensa
INDITEX
44,70€
  • -0,49€
  • -1,08%

Inditex va guanyar un 10% més durant el primer trimestre fiscal (entre l'1 de febrer i el 30 d'abril de 2019), fins als 734 milions d'euros. Les vendes es van situar en 5.927 milions, amb un increment del 5% respecte al primer trimestre de 2018 (enfront de l'augment del 8% previst pel consens). Les vendes a tipus de canvi constants van augmentar un 5%.

La companyia ha explicat que les vendes durant la segona meitat del trimestre es van veure afectades per condicions meteorològiques adverses "tal com s'ha vist reflectit en les estadístiques sectorials publicades en diversos mercats". "Amb la volta de condicions de mercat normals, la venda ha retornat als nivells previs", ha afegit.

El president d'Inditex, Pablo Isla, ha subratllat que aquestes xifres demostren "la solidesa del model de la companyia, que segueix creixent en rendibilitat i en generació de flux de caixa després d'apostar decididament per una oferta de moda de qualitat a favor del client". Isla destaca a més l'"impuls permanent a la transformació digital de la plataforma integrada de botigues i en línia, i a la sostenibilitat com a eix estratègic de la companyia".

Les vendes en botigues i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 de maig i el 7 de juny creixen el 9,5%, mentre que entre l'1 de febrer i el 7 de juny creixen el 6,5%.

Inditex ha anunciat el llançament de nou nous mercats en línia. A més de l'obertura de zara.com al Brasil durant el primer trimestre, el grup acaba d'inaugurar la plataforma digital al Marroc, Egipte, Líban, Israel, Sèrbia, Indonèsia, Emirats Àrabs i Aràbia Saudita.

La tèxtil ha reiterat el seu objectiu de creixement de vendes comparables d'entre el 4% i el 6% el 2019.

Durant el primer trimestre de 2019 s'han realitzat obertures en 23 mercats. Al tancament del trimestre, Inditex operava 7.447 botigues.

Quant a altres magnituds d'aquestes xifres, el marge brut es va situar als 3.524 milions d'euros, un 6% superior i representa el 59,5% de les vendes (+61 punts bàsics). Per la seva banda, l'EBITDA del primer trimestres fiscal va ser de 1.675 milions d'euros enfront dels 1.125 milions d'euros del primer trimestre del 2018. Excloent-ne l'impacte de l'aplicació de les regles de NIIF 16 durant el primer trimestre del 2019, l'EBITDA hauria crescut un 9%. L'EBIT del primer trimestre va ser de 980 milions d'euros enfront dels 851 milions d'euros del primer trimestre del 2018. Excloent-ne l'impacte de l'aplicació de les regles de NIIF 16, l'EBIT hauria crescut un 7%.

Inditex ha explicat que durant el primer trimestre ha adoptat la nova normativa sobre arrendaments, NIIF 16 i ha utilitzat el mètode de transició retrospectiu modificat. La implementació de NIIF 16 no afecta ni el flux de caixa ni el negoci, però, diverses línies del compte de pèrdues i guanys no són comparables pel que fa a les dades reportats del 2018.

El grup ha afegit que ha mantingut un estricte control de les despeses operatives. Així mateix, ha indicat que l'inventari va créixer un 1% i la caixa neta, un 9%.

El consell d'administració ha anunciat que proposarà a la junta general d'accionistes la nova política de dividend anunciada el març, amb un increment del retribució a l'accionista ordinari fins al 60% des del 50%. El consell també proposarà el dividend extraordinari total anunciat d'un euro per acció a distribuir amb càrrec als exercicis 2018, 2019 i 2020. El dividend total de l'exercici del 2018 serà de 0,88 euros per acció (+17%).

Noticias relacionadas

contador