ep economiafinanzas- bbva actualizanueva marca1000 edificiostodomundo
BBVA - Archivo

Credit Suisse ha retallat el preu objectiu de BBVA per sota de la seva cotització actual. La companyia d'inversió li atorga un valor de 4,5 euros per acció des dels 5,4 euros que creia abans que valien els seus títols, quan l'acció de BBVA s'intercanvia a hores d'ara per uns 4,89 euros, pels seus dubtes a relació amb el negoci de l'entitat a Mèxic. El banc queia aquest dimecres més d'un 1,5% en borsa.

La casa d'anàlisi rebaixa la seva qualificació de BBVA des de neutral fins a infraponderar, atès que creu que el mercat està "sobreestimant els seus guanys a Mèxic", i alhora que veu "poc espai" per a millores en altres negocis i creu que els seus nivells de solvència i de dividend són "insuficients" per justificar una requalificació.

Credit Suisse creu que el banc que presideix Carlos Torres guanyarà a Mèxic entre un 6% i un 7% menys del que opina el consens i preveu que es produirà una desacceleració en els seus nivells de préstecs, encara que els seus marges es mantindran estables i no es produirà un deteriorament en la qualitat dels seus actius.

Precisament, Torres es troba al país a causa de la Reunió Nacional de Consellers Regionals del banc, durant la qual va destacar que és important per a Mèxic que els Estats Units no reobri el debat dels aranzels després de l'amenaça de Donald Trump, que "afortunadament no es va portar a terme gràcies a l'acord assolit entre els dos països", i que s'aprovi el tractat de lliure comerç.

D'altra banda, la companyia creu que el benefici de l'entitat a Espanya depèn "considerablement" de la pujada de tipus i el Banc Central Europeu ha anunciat que no farà cap canvi fins al primer semestre del 2020 i no necessàriament serà un augment.

Noticias relacionadas

contador