arcelormittal, acero, arcelor
23,74€
  • -1,77€
  • -6,94%

Els experts de Goldman Sachs han publicat aquest dimecres un informe en què eleven les acereres ArcelorMittal, Kloeckner, Aperam i Outokumpu fins a comprar. "Creiem que, si bé el mercat siderúrgic europeu segueix travessant un moment dur, els preus de les accions han baixat per sota de les nostres valoracions".

  • 9,86€
  • -6,05%

Des de Goldman assenyalen que els preus als quals cotitza ara mateix el sector de l'acer europeu són un senyal que ha tocat fons. A més, creuen que la combinació d'una sèrie de factors (la reducció de la producció per part d'ArcelorMittal, una possible revisió per part de la Comissió Europea de les mesures per salvaguardar el sector l'agost, la moderació dels preus del mineral del ferro) contribueixen igualment a millorar les perspectives per al sector de cara al segon trimestre de 2019.

Amb tot, Goldman ha millorat ArcelorMittal de neutral a comprar, tot i que ha rebaixat el preu objectiu fins als 19,5 euros des dels 20,5 euros previs. Per Kloeckner, eleva el seu consell de neutral a comprar, amb un preu de 6,2 euros des dels 8 euros previs. En el cas d'Aperam, també recomana comprar des de neutral, amb un preu de 30 euros enfront dels 31 euros previs. Per Outokumpu, passa a comprar des de vendre, amb un preu de 3,5 euros des dels 3,1 euros.

Pel que fa a altres companyes de sector, manté comprar ThyssenKrupp (eleva el preu fins als 33 euros des dels 31 euros); neutral per Salgitter (preu objectiu de 28 euros enfront dels 27,5 euros); neutral per SSAB (amb preu objectiu de 38 euros enfront dels 43 euros); i neutral per a Acerinox (preu objectiu de 10 euros, sense canvis).

AMÈRICA CONTINUA SENT CLAU PER A ACERINOX

Deutsche Bank, per la seva banda, publica aquest dimecres un comentari sobre Acerinox després de mantenir una trobada amb el director financer de la companyia. "Amèrica segueix sent el pilar clau del rendiment d'Acerinox", indiquen des del banc alemany. "Encara que el començament d'any va ser lleugerament més suau a causa dels menors volums i entenem que podria persistir certa lentitud, (...) creiem que podria haver-hi marge per a un major rendiment durant el tercer trimestre", assenyalen.

Noticias relacionadas

contador