tecnicas reunidas bolsa portada
9,25€
  • 0,18€
  • 1,99%

Técnicas Reunidas és aquest dimecres el pitjor valor de l'IBEX, amb retallades superiors al 2,5%. La companyia, especialitzada en enginyeria i construcció d'infraestructures per al sector petroli i gas, s'està veient avui pressionada per les fortes caigudes, de gairebé el 2%, en el cru.

El cru cedeix després que l'Administració d'Informació Energètica dels Estats Units (EIA per les seves sigles en anglès) hagi reduït les seves previsions per al creixement de la demanda mundial de cru pel 2019. L'EIA va rebaixar el seu pronòstic de creixement de la demanda mundial en 160.000 barrils per dia, fins als 1,22 milions de barrils per dia, i va tornar a situar les seves previsions per a la producció de cru als EUA el 2019 a 12.320.000 de barrils per dia, 140.000 barrils menys que el pronòstic de maig.

Els experts assenyalen que un "augment inesperat" de les reserves de cru als EUA també manté els preus sota pressió. "Els inversors han estat preocupats pel recent augment de les reserves als Estats Units", ha assenyalat el banc ANZ, segons recull Reuters.

Els inventaris de cru dels Estats Units van pujar en 4,9 milions de barrils durant la setmana que va acabar el 7 de juny, fins a 482.800.000 de barrils, segons les dades de l'Institut Americà del Petroli (API) de dimarts. Això compara amb les expectatives dels analistes d'una disminució de 481.000 barrils.

Les dades oficials de l'Administració d'Informació Energètica (EIA) es publicaran avui, dimecres.

Junts amb la preocupació per l'augment de l'oferta, les contínues tensions comercials entre els Estats Units i la Xina, els dos majors consumidors de petroli del món, segueixen influint en els preus. El president dels Estats Units, Donald Trump, va tornar a pressionar aquest dimarts el gegant asiàtic.

"Els preus del petroli han tingut dificultats per mantenir els seus guanys, ja que els operadors es mantenen cautelosos davant els riscos geopolítics i la persistent debilitat en el context econòmic mundial", ha dit Benjamin Lu, analista de matèries primeres de Phillips Future a Singapur.

Noticias relacionadas

contador