dl hong kong city street night taxi shopping neon signs pedestrians hang seng index hong kong dollar hkd special administrative region generic pexels
Sharecast / Jimmy Chan via Pexels

Les borses d'Àsia reboten divendres, liderades pels forts guanys superiors al 2% de l'índex Hang Seng de Hong Kong. Tot i que les compres en altres índexs, com l'ASX australià i el Kospi sud-coreà, són molt més moderades. A la Xina continental, la borsa ha estat tancada, i així continuarà durant les properes sessions, per l'inici de la Setmana Daurada.

  • 18.313,86
  • -0,90%

Al Japó, s'han publicat multitud de dades macro, com ara la taxa d'inflació del setembre a Tòquio. Les dades de la capital es consideren un indicador avançat de les tendències a escala nacional.

L'índex de preus al consum de Tòquio va pujar un 2,8% el setembre respecte a l'any anterior, xifra inferior al 2,9% d'agost. La taxa d'inflació subjacent, que exclou els preus dels aliments frescos, es va situar al 2,5%, per sota del 2,6% previst pel consens.

A Hong Kong, l'empresa tecnològica Alibaba Health ha liderat els guanys, seguida d'altres companyies com la companyia d'equipament esportiu Li Ning. En aquest sentit, els resultats de Nike, presentats després del tancament de Wall Street, han impulsat aquest tipus d'empreses.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,1% (91,64 dòlars) i el Brent cedeix un 0,4% (95,00 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,27% (1,0588 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,28% (1.884 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,56% després de marcar màxims el 2007 als últims dies i el bitcoin baixa un 0,4% (26.961 dòlars).

Noticias relacionadas

contador