ep nuevo tesla model 3
TESLA

La Unió Europea (UE) ha iniciat una investigació als fabricants de vehicles elèctrics, entre els quals hi ha marques com Tesla o BMW, en relació amb els subsidis que ofereix el govern de la Xina, després de constatar distorsions al mercat comunitari.

  • 177,46$
  • 1,50%

"Hi ha molta especulació, però en aquesta etapa l'abast de la investigació encara no està decidit. Estem fent les consultes prèvies amb les autoritats xineses, i per això que només s'ha anunciat fins ara, per part de la Comissió, que, estrictament parlant, no cobreix només els vehicles elèctrics de marca xinesa", ha afirmat Valdis Dombrovskis, vicepresident executiu de la Comissió Europea, a CNBC.

La investigació de la UE se centra en les subvencions que les autoritats xineses han atorgat als fabricants de vehicles elèctrics davant les evidències de distorsions significatives al mercat europeu, on els vehicles produïts al bloc s'enfronten a una forta competència amb els fabricats a la Xina, que són més barats.

El treball comunitari es pot estendre durant 13 mesos i des de Pequín ja han criticat les actuacions per "proteccionistes".

Dombrovskis, que ha viatjat recentment a la Xina, ha mantingut converses sobre assumpte amb representants polítics del gegant asiàtic i ha reconegut que la investigació va ser plantejada diverses vegades per funcionaris xinesos.

"Aquest tema va ser àmpliament plantejat per la part xinesa durant la meva visita, per la qual cosa he assegurat a les autoritats que aquest és un procés ben establert, una investigació antisubvencions, i que la durem a terme en estricte compliment dels principis aplicables de la UE i l'OMC. És una investigació basada en fets, hi haurà una àmplia oportunitat per comprometre's amb les autoritats xineses", ha indicat.

Així mateix, cal recordar que el 13 de setembre passat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va assegurar que "els mercats mundials estan ara inundats de cotxes elèctrics més barats", i que "el seu preu es manté artificialment baix gràcies a enormes subvencions estatals".

"Això està distorsionant el nostre mercat i, com que no acceptem aquesta distorsió des de dins, tampoc l'acceptem des de fora", va afegir.

Les autoritats europees creuen que la proporció d'automòbils fabricats a la Xina i venuts a Europa va augmentar el 8% aquest any i podria arribar al 15% el 2025.

Noticias relacionadas

contador