evergrandecomp

Nova jornada de pèrdues a les borses d'Àsia aquest dijous, liderades pel Nikkei japonès, que perd un 1,7%, seguit pel Hang Seng de Hong Kong i, en menor mesura, per l'ASX australià. Per la seva banda, el Shanghai Composite puja de manera molt moderada.

  • 38.487,90
  • 1,14%

Això després que les accions de la promotora immobiliària Evergrande hagin estat suspeses de cotització a Hong Kong, després que s'hagi publicat que Hui Ka Yan, el seu multimilionari president, ha estat posat sota control policial.

La companyia té un deute de 300.000 milions de dòlars que intenta reestructurar, però continua sent un focus d'incertesa per al conjunt del sector immobiliari xinès, una de les principals debilitats de l'economia del gegant asiàtic.

ALTRES MERCATS

A altres mercats, el petroli és un dels grans protagonistes, ja que cotitza a màxims anuals. El cru West Texas rebota un 0,9% (94,52 dòlars) i el Brent repunta un 0,8% (97,32 dòlars).

Els analistes de Bank of America han elevat la previsió per al petroli Brent fins als 96 dòlars de cara a final d'any, a la calor de les fortes retallades de producció d'Aràbia Saudita i Rússia.

Per part seva, l'euro s'aprecia lleugerament un 0,03% (1,0503 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,13% (1893 dòlars).

A més, l'altre gran protagonista dels mercats és el continu increment en la rendibilitat del deute sobirà. En el cas del bo nord-americà a 10 anys, es relaxa lleugerament fins al 4,59% després de marcar màxims des del 2007. Finalment, el bitcoin repunta un 0,1% (26.430 dòlars).

Noticias relacionadas

contador