blockbuster

Wall Street obre una altra jornada de nervis i caigudes pendent de la 'revolta dels inversors minoristes', que s'han convertit en els principals protagonistes de la setmana, per davant dels resultats de les grans tecnològiques i del mateix Jerome Powell, president de la Fed.

  • 17.709,50
  • 1,60%

Els usuaris de la xarxa social Reddit continuen buscant nous objectius. Després de 'rescatar' GameStop i disparar Dogecoin, recolzats en la seva 'croada' per Elon Musk, el seu nou objectiu ha estat 'ressuscitar' BlockBuster i ha fet que registri una pujada del 6.000% en les últimes hores des de gairebé 0 dòlars.

Tots aquests moviments, que s'uneixen als d'altres valors com GameStop o AMC, fan témer el mercat que s'acabi produint un increment de la volatilitat o que es produeixi un canvi en els mercats que posi en dubte la tradicional operativa de les 'mans fortes'.

Un fenomen sens dubte que cal considerar que està tenint una gran repercussió en l'opinió pública mundial. GameStop torna a disparar-se aquest divendres després de confirmar que el broker Robinhood que permetrà tornar a operar amb el valor, encara que de manera selectiva.

Els grans inversors temen que els fons de cobertura es vegin obligats a liquidar altres posicions per cobrir les seves pèrdues. A més, el 'fenomen GameStop' pot indicar que la bombolla financera per l'excés de liquiditat al mercat està a punt d'explotar, cosa que finalment pot provocar turbulències financeres en un moment econòmic especialment complicat.

A nivell empresarial, Caterpillar, Chevron, Eli Lilly i Honeywell publicaran els seus resultats del quart trimestre.

També s'han conegut aquest divendres les primeres dades de l'eficàcia de la vacuna de Johnson & Johnson. La farmacèutica ha anunciat que la seva vacuna, d'una sola dosi, té una eficàcia del 66% a tot el món. Les dades no han convençut el mercat i les seves accions estan caient un 2,8%.

I a l'escena econòmica, falta per publicar-se la confiança de consumidor de gener, elaborada per la Universitat de Michigan.

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq "es troba cobrint el buit alcista que va deixar als 13.000 punts. Aquest moviment era d'esperar després de les últimes pujades i sembla que podria estar sent una sana correcció. Per aquests preus podríem tornar a veure la tornada de les compres, si bé, estarem molt pendents del suport dels 12.500 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Ull amb l'abandonament d'aquest nivell de preus, ja que complicaria el seu aspecte. Encara que de moment el gràfic segueix sent impecable i el més normal és que acabi buscant el nivell dels 14.000 punts".

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins als 52,60 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,05% i es canvia a 1,2127 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,07%.

Noticias relacionadas

contador