coronavirus-le-vaccin-de-novavax-en-2e-phase-de-test-en-afrique-du-sud 20200910130110

Novavax es dispara un 70% a Wall Street després d'anunciar que la seva vacuna contra la Covid-19 té una eficàcia del 89,3%. Aquest és el resultat del seu assaig de fase 3 dut a terme entre 15.000 persones al Regne Unit, la meitat d'ells amb casos atribuïbles a la soca britànica.

Pitjors resultats ha obtingut la companyia en posar la seva candidata cara a cara amb la variant sud-africana, contra la qual només protegeix un 50%.

El que realment crida l'atenció i el que és molt noticiable de la comunicat de la nord-americana és que es tracta de la primera vegada que una vacuna mostra resultats prometedors en humans amb les dues variants del virus, tant la soca britànica com la sud-africana, encara que la seva eficàcia sigui tan dispar.

"NVX-CoV2373 té el potencial d'exercir un paper important en la solució d'aquesta crisi de salut pública global", assegura Stanley C. Erck, president i conseller delegat de Novavax. "Esperem seguir treballant amb els nostres socis, col·laboradors, investigadors i reguladors de tot el món perquè la vacuna estigui disponible al més ràpid possible", postil·la.

Clive Dix, president d'un dels grup de treball de vacunes britànics, reconeix que es tracten de "resultats espectaculars amb una eficàcia demostrada davant de les variants emergents extremadament encoratjadora".

Noticias relacionadas

contador