• La cautela de Lee es fonamenta en la seva idea que la Reserva Federal (Fed) dels EUA ja no pot considerar-se el principal suoport del mercat
Wall street america US USA signs

Mentre Donald Trump continua generant polèmica amb controvertides declaracions en horari de màxima audiència -aquest cap de setmana defensava a Vladimir Putin en una entrevista emesa just abans de la Super Bowl-, les borses dels Estats Units segueixen pujant i el Dow Jones roman per sobre dels 20.000 punts (va tancar el divendres en els 20.071 punts). No obstant això, els dubtes sobre si el ral·li de Wall Street se sostindrà en el temps persisteixen i l'últim a mostrar-se caut és Tom Lee, un dels majors alcistes de Wall Street.

En una entrevista en CNBC, Lee sorprèn qui està acostumat a les seves optimistes prediccions i adverteix que, a curt termini, la situació podria complicar-se al mercat nord-americà. Segons llegeix, la primera meitat d'any serà "desigual" en les borses. "No serà un 'tret recte' cap amunt per a les accions. En la primera meitat (de l'any) tindrem unes caigudes d'un 5%", va explicar.

Tom Lee, que és director de Fundstrat Global Advisors, té un objectiu per al S&P per aquest any 2017 de 2.275 punts, la qual cosa representa aproximadament una caiguda de l'1% des dels nivells actuals. Malgrat la seva visió cauta, Lee ha encoratjat als inversors a comprar aquelles accions que més hagi caigut en previsió de pujades en la segona meitat del 2017. Al mateix temps, s'ha mostrat clar en manifestar que una reculada en la primera meitat del 2017 no tindrà com a conseqüència un mercat a la baixa.

Tom Lee espera una primera meitat d'any "desigual" en la qual es veuran caigudes del 5% als mercats. Per a la segona part de 2017 es mostra més optimista

LA RESERVA FEDERAL JA NO ÉS EL QUE ERA

La cautela de Lee es fonamenta en la seva idea que la Reserva Federal (Fed) dels EUA ja no pot considerar-se el principal suoport del mercat. No obstant això, enfront d'una Fed amb menor protagonisme i amb una política monetària que tendirà a endurir-se, les polítiques de Donald Trump encoratgen l'optimisme de Tom Lee. En la seva opinió, si les promeses del president dels Estats Units en matèria fiscal i de regulació s'executen correctament, desencadenaran un creixement econòmic més ràpid, la qual cosa afavorirà als mercats.

"Essencialment, aquesta política de 'posar (als EUA) en el seu lloc' està preparant l'escenari perquè els guanys (empresarials) siguin el principal motor (dels mercats). I així ho van a recollir les accions i els sectors", afirma.

Els resultats empresarials s'han mostrat forts fins al moment a l'altre costat de l'Atlàntic. Segons Thompson Reuters, si les 76 companyies de l'índex S&P 500 que encara no han emès resultats trimestrals informen d'unes xifres en línia amb les expectatives, el creixement intertrimestral dels guanys serà d'un 8%.

Noticias relacionadas

contador