brokervendiendo
38.503,69
  • -
  • -

Wall Street registra guanys de l'1% després de rebotar aquest dilluns des de suports tècnics importants. En el cas del Dow Jones, l'índex va arribar a perdre els 24.000 punts en els pitjors moments de la sessió, però finalment va tancar en positiu i per sobre de 24.400 punts, en la seva major recuperació intradia des del passat mes d'abril.

Els inversors compren després que la Xina hagi confirmat que estudia reduir els aranzels que s'aplica als automòbils nord-americans del 40% actual fins al 15%. El viceprimerministre xinès, Liu, ha reprès converses amb el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, a part del representant de comerç dels EUA, Robert Lighthizer, amb l'objectiu de reduir l'escalada del conflicte aranzelari. Aquestes notícies han agradat als inversors.

"Les dues parts van intercanviar punts de vista sobre la posada en pràctica del consens aconseguit pels líders dels dos països durant la reunió (del G-20) i van impulsar el calendari i els plans per a la següent etapa de treball de consultes econòmiques i comercials", ha apuntat el Ministeri xinès sobre la conversa amb l'Administració Trump en un comunicat.

Segons ha filtrat Bloomberg, els funcionaris dels dos països volen mantenir al marge de les negociacions l'incident de la detenció a Canadà de Meng Wanzhou, directora financera de Huawei, a petició dels EUA. Tot i que serà difícil a causa de la repercussió mediàtica que està tenint aquest cas.

El mateix president Trump ha volgut mostrar el seu optimisme a través de Twitter, en anticipar que hi pot haver "importants anuncis" a curt termini:

DADES ECONÒMIQUES

Al front macroeconòmic, l'índex de preus de producció (IPP) de novembre ha repuntat un 2,5% en taxa interanual, en línia amb les previsions. Tot i que l’IPP subjacent ha avançat fins al 2,7% interanual, per sobre del 2,5% pronosticat.

A més, l'índex Redbook de vendes al detall corresponent a la setmana del 7 de desembre ha baixat un 0,5%, percentatge que ha reduït la seva taxa de creixement interanual fins al 6,6% des del 7%.

D'altra banda, diversos bancs d'inversió influents, com JP Morgan i Goldman Sachs, han considerat excessius els temors del mercat a una frenada econòmica o una recessió, a causa de la possible inversió de la corba de tipus als EUA. La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,87%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys avança fins al 2,74%.

Al mercat de matèries primeres, el petroli guanya terreny i aprofita l'impuls alcista provocat per la retallada de producció de l'OPEP. El barril West Texas, referència als EUA, puja un 2% fins als 52,02 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1347 dòlars.

Noticias relacionadas

contador