china eeuu

La Xina i els Estats Units han discutit aquest dimarts sobre la propera etapa de les seves negociacions comercials durant una trucada telefònica entre el viceprimer ministre xinès, Liu He, el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, i el representant comercial Robert Lighthizer.

A principis d'aquest mes a l'Argentina el president nord-americà, Donald Trump, i el president xinès, Xi Jinping, van acordar una treva que va endarrerir l'augment planificat dels aranzels per part dels Estats Units sobre productes xinesos.

Lighthizer va assenyalar aquest diumenge que a menys que les negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina conclouen amb èxit l'1 de març, s'han d'imposar nous aranzels, cosa que va deixar clar que hi ha un "termini difícil".

El Ministeri de Comerç de la Xina ha afirmat que Lui ha parlat amb Mnuchin i Lighthizer aquest dimarts al matí (hora local a Pequín) en una trucada telefònica concertada prèviament.

"Les dues parts van intercanviar punts de vista sobre la posada en pràctica del consens aconseguit pels líders dels dos països durant la reunió i van impulsar el calendari i els plans per a la següent etapa de treball de consultes econòmiques i comercials", ha manifestat el Ministeri en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador