pas-d-avancee-majeure-a-attendre-entre-trump-et-xi-jinping

Les converses comercials entre Washington i Beijing continuen al més alt nivell, tot i la recent detenció d'una alta executiva de negocis xinesa.

Segons els informes, el secretari del Tresor nord-americà i el representant comercial del país, Steve Mnuchin i Robert Lighthizer, respectivament, van parlar per telèfon amb Lui He, el viceprimer del lider xinès Xi Jinping.

En una breu declaració, el Ministeri de Comerç de la Xina ha dit que els tres funcionaris van parlar sobre "la promoció de les properes consultes econòmiques i comercials".

No s’han donat detalls de la conversa telefònica.

Alguns comentaris del mercat han interpretat la declaració de Pequín com un senyal que les negociacions destinades a elaborar un acord comercial continuaven tot i l'augment de les tensions diplomàtiques durant la setmana anterior després que les autoritats canadenques detinguessin la cap de finances de Huawei.

En una nota similar, Bloomberg va informar dilluns, citant fonts anònimes, que el Consell d'Estat de la Xina anunciaria la represa de les compres de soja nord-americana el desembre, però el volum de compres encara podria variar entre cinc o vuit milions de tones.

També queda per decidir si les empreses haurien de comprar-ne de 2 milions de tones i si hauria d’aixecar-se l’aranzel del 25% que s'havia imposat sobre aquestes importacions.

Noticias relacionadas

contador