trump mitin portada
39.760,08
  • -
  • -

Wall Street registra pujades del 0,8% davant l'esperança que demòcrates i republicans arribin a un acord que allunyi l'amenaça d'un nou tancament del govern federal per falta de finançament.

Segons han anunciat els congressistes que lideren les negociacions, l'acord contempla el finançament del govern fins al 30 de setembre i inclou 1.400 milions de dòlars per construir determinades parts del mur amb Mèxic.

Una quantitat inferior als 5.700 milions sol·licitats per Trump, però que pot ser suficient perquè el president pugui aprovar l'acord i vendre la negociació com un triomf.

Al front comercial, els EUA i la Xina continuen preparant la nova ronda de negociacions que tindrà lloc a Pequín durant dijous i divendres per arribar a un acord abans de la data límit de l'1 de març. La delegació nord-americana està encapçalada pel representant comercial dels EUA, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steve Mnuchin.

"Seguim pensant que a les dues parts els interessa presentar 'resultats', encara que sigui un acord de mínims que eviti l'entrada en vigor de noves tarifes", afirmen des de Link Securities.

L'Administració Trump ha filtrat que Donald Trump i Xi Jinping poden segellar un acord definitiu el març als EUA, després que el president nord-americà viatgi al Vietnam a finals de febrer per reunir-se amb el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un.

ECONOMIA I EMPRESES

A nivell macroeconòmic, l'índex Redbook setmanal de vendes al detall ha baixat un 1,8%, cosa que ha reduït el seu avanç interanual fins al 4,6%. A més, l'índex d'optimisme de les petites empreses ha baixat el gener fins a 101,2 des de 104,4, per sota de la xifra esperada de 103,2.

D'altra banda, el president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, té prevista una intervenció pública a mitja tarda, tot i que el seu discurs se centrarà en el desenvolupament econòmic de les comunitats més desfavorides.

En matèria empresarial, el fabricant de videojocs Electronic Arts es dispara un 8% després d'anunciar que ha aconseguit 25 milions de subscripcions del seu nou llançament, 'Apex Legends'.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Les últimes correccions s'han frenat, al cèntim, a l'antiga directriu baixista de curt termini. Cosa que deixa la porta oberta a què, simplement, estiguem davant un retrocés temporal a la nova zona de suport, anteriorment resistència", explica Jose María Rodríguez, analista de Bolsamanía, en referència a l’S&P 500, el principal indicador mundial.

En altres mercats, el petroli West Texas puja amb força un 2,8%, fins als 53,92 dòlars, després que s'hagi conegut que l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) va retallar la seva producció en 800.000 barrils de cru el passat mes de gener.

Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,14%, fins als 1,1294 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,67%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys puja fins al 2,50%.

Noticias relacionadas

contador