donald trump dreamers

El president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar aquest dilluns que els demòcrates serien els culpables si es produís un altre parcial del govern nord-americà. El president ha decidit ignorar l'acord entre demòcrates i republicans per evitar que divendres es produeixi un nou tancament parcial administratiu que inclou finançament per al mur fronterer.

"Hem arribat a un principi d'acord entre nosaltres en tot el que es refereix a seguretat nacional i les altres sis lleis", va afirmar a periodistes el senador republicà Richard Shelby, que va explicar que la proximitat d'un nou tancament administratiu va posar en alerta els legisladors, segons informa EFE. El pacte inclou uns 1.375 milions de dòlars per construir 55 milles (uns 88,5 quilòmetres) de mur fronterer amb Mèxic, segons The Washington Post, lluny dels 5.600 milions de dòlars que reclamava el president Trump per a unes 200 milles (uns 322 quilòmetres).

L'acord ha de comptar ara amb el vistiplau de Donald Trump, que ha de ratificar si el Congrés arriba a aprovar-lo perquè així serveixi per evitar el tancament administratiu quan s'esgotin els fons actuals divendres.

TRUMP HA DE DONAR EL VISTIPLAU

"Depèn dels demòcrates", va assenyalar Trump en una roda de premsa a la Casa Blanca després de ser preguntat si el govern es dirigia cap al seu segon tancament de l'hivern.

Hores abans, el mandatari nord-americà havia acusat els demòcrates de plantejar "noves demandes" en matèria política migratòria en les negociacions pressupostàries que es desenvolupen aquests dies i amb les quals s'espera evitar un nou tancament de govern que arribaria el divendres, 15 de febrer.

El finançament de la seguretat en frontera segueix sent el principal motiu de frec entre els legisladors dels dos partits, amb Trump pel mig reclamant fons per sufragar el mur que vol construir a la frontera amb Mèxic. Els demòcrates qüestionen ara aspectes relatius a la detenció, segons The Washington Post.

Aquest diari ha assegurat que els demòcrates volen limitar a 16.500 el nombre de llits als centres reservats per a immigrants, mentre que els republicans reclamen excloure els delinqüents ja condemnats d'aquesta xifra. "No volen ni posar els assassins sota custòdia. Què passa?", va piular Trump diumenge.

Noticias relacionadas

contador