bidencbbolsa3

Wall Street, que va tancar aquest dimarts amb guanys, sobretot al sector tecnològic, perllonga les pujades a l'obertura, durant una jornada que passarà a la història per la presa de possessió del nou president, Joe Biden. L'era Trump acaba marcada per l'assalt al Capitoli del passat 6 de gener per part dels seus seguidors, que ha provocat una imatge patètica per a la democràcia nord-americana.

  • 38.180,02
  • -

Així, els inversors volen oblidar com més aviat millor aquest assumpte i centrar-se en els nous estímuls que ha promès Biden i en la lluita contra la pandèmia de coronavirus, que segueix arrasant els Estats Units i amenaça el creixement econòmic del primer trimestre.

No s'esperen incidents durant la presa de possessió, sobretot perquè el desplegament militar i policial a Washington, D.C. ha estat massiu per evitar-los. Tot i que els seguidors de Trump sí que preparen mobilitzacions en altres ciutats, per la qual cosa qualsevol succés serà seguit a minut per l'opinió pública.

No és previsible que tinguin un impacte al mercat, com es va demostrar amb l'assalt al Capitoli, però sens dubte un dels reptes de Biden serà unir el país i reparar les ferides causades per Trump durant els últims quatre anys.

A nivell empresarial, el protagonista absolut és Netflix, que es dispara un 12% després de publicar ahir a la nit els seus resultats trimestrals i tancar 2020 amb un rècord de subscriptors (203 milions a tot el món, un augment del 22% respecte a 2019).

A més, aquest dimecres ha publicat les seves xifres Morgan Stanley, que ha guanyat 3.400 milions de dòlars durant el trimestre i ha superat les previsions. Les seves accions repunten un 2%.

I Tesla repunta després de convèncer una altra empresa d'anàlisi, ja que Oppenheimer ha pujat el preu objectiu del fabricant de cotxes elèctrics fins a 1.000 dòlars per acció.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,1%, fins als 53,60 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,2117 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança lleugerament fins a l'1,10%, després del gran repunt de principis d'any.

Noticias relacionadas

contador