yellenjanet

La recuperació del dòlar ha trobat un mur en el discurs de la flamant secretària del Tresor, Janet Yellen, que ha enviat una onada de gana pel risc al mercat i ha dinamitat l'avanç del 'bitllet verd'. L'euro ha aprofitat l'estirada per remuntar a prop d'un 0,5% fins als 1,2120 dòlars, impulsat també per la recuperació en l'enquesta ZEW de confiança de consumidor a Alemanya.

L'èxit per la menor del govern italià en la qüestió de confiança que s'ha sotmès el primer ministre Giuseppe Conte al Senat, també ha apuntalat l'optimisme al voltant de la moneda única.

Els comentaris de Yellen en què insta els legisladors a "actuar en gran" en els ajuts de 'coronavirus i no preocupar-se massa pel deute, van ajudar a alleujar el to d'aversió al risc d'aquesta setmana. "Els estímuls de l'administració entrant de Joe Biden estan una altra vegada sota el focus dels mercats", indiquen els analistes d'ANZ. "No obstant això, el vaivé entre les expectatives de reflació i les dades econòmiques poc encoratjadores actuals probablement continuaran per un temps", han afegit.

"El cicle baixista del dòlar troba pocs obstacles, malgrat la sòlida política reflacionaria que planteja l'administració entrant", indiquen els experts de Monex Europe per part seva. La raó per la qual els rendiments dels bons de 'Tresor o el dòlar no es van disparar amb les declaracions de Yellen és la Reserva Federal. Comentaris recents de Jerome Powell confirmen que el banc serà una peça clau en el manteniment dels baixos costos de finançament, a través d'una política monetària àmpliament expansiva al ritme de la política fiscal.

EL MERCAT, ENCANTAT AMB YELLEN

"Per la seva banda, la nova Secretària del Tresor sembla pacient davant un dòlar en declivi, en tant aquesta sigui l'operativa comandada per les forces del mercat", argumenten. "Aquesta postura aclareix especulacions relacionades amb una possible acció proactiva del govern sobre el dòlar i consolida els nostres pronòstics baixistes per a la moneda durant el present any", sentencien.

En balanç, "Yellen podria ser una peça clau per a la recuperació de l'economia", prossegueixen aquests analistes. I afegeixen: "En addició al seu notori ímpetu cap a una política fiscal contracíclica, la respectada experiència de Yellen podria facilitar la coordinació bipartidista per orientar els esforços d'estímul". Tot i que els demòcrates enfronten un mandat amb ampli suport al Congrés, la figura de Yellen també podria guanyar confiança entre alguns republicans en temes crucials de l'agenda. "Sembla que el mercat hagi relaxat amb el lideratge de Yellen enfront de la política fiscal nord-americana, mentre la major economia del món es recupera de la pandèmia", arrodoneixen.

Noticias relacionadas

contador