guerra comercial trump jinping portada
37.780,45
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes superiors a l'1% davant la recrudescència de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, que ha tornat a posar en escac els mercats des de la passada setmana. L'S&P 500 i el Nasdaq van registrar el seu pitjor setmana de l'any, en caure un 3,1% i un 3,9%, respectivament, mentre el Dow Jones va cedir un 2,6%.

Dins del front empresarial destaquen precisament les caigudes de Caterpillar i Boeing, que es deixen un 2% per la seva exposició al conflicte aranzelari. A ells, se sumen els fabricants de semiconductors com Micron i Skyworks, que també registren notables pèrdues.

De tornada a la guerra comercial, la Xina ha respost als nous aranzels de Trump deixant caure la seva divisa fins als 7 iuans per dòlar en un clar desafiament a Washington.

Aquesta escalada de les tensions està revitalitzant actius refugi com l'or, que toca màxims de fa sis anys. "L'or s'està beneficiant, sens dubte, d'aquestes preocupacions a escala global que giren al voltant del creixement macro i els bancs centrals", asseveren els analistes de CMC Markets.

Recordem que la Reserva Federal dels EUA va retallar els tipus d'interès en 25 punts bàsics i va deixar la porta oberta a noves retallades si cal.

A més, divendres es va publicar que la taxa d'atur nord-americana es va mantenir el juliol al 3,7%, a prop dels mínims de fa 50 anys, després de la creació de 164.000 llocs de treball, segons les dades de l'informe d'ocupació publicat pel Departament de Treball, que es van situar en línia amb el que s'esperava pels analistes.

En altres mercats, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,77% i es manté per sota del rendiment del bo a 3 mesos, que es troba al 2,02%. La inversió de la corba de tipus als EUA anticipa una recessió per a l'economia nord-americana. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,6%, fins als 1,1172, mentre el petroli West Texas cau un 2%, fins als 54,52 dòlars.

Noticias relacionadas

contador