ep bitcoin criptomoneda 20190704134909
PEXELS - Archivo

El bitcoin puja a prop d'un 9% aquest dilluns, fins a preus per sobre dels 11.500 dòlars i eleva la capitalització total del mercat de les criptodivisas fins als 300.000 milions de dòlars. Els analistes coincideixen a assenyalar que finalment han estat els alcistes que han guanyat la batalla a la mitjana mòbil de 50 sessions (al voltant dels 9.000 dòlars) i és qüestió de temps que se sobrepassen els recents màxims als 14.000 dòlars.

"El bitcoin és l'actiu de la setmana, tot i la incertesa i el risc", indica Naeem Aslam, analista de Think Markets. Hi ha poderoses raons tècniques per justificar aquesta opinió. "Recentment, hem parlat de la importància del nivell dels 11.000 dòlars del bitcoin com a zona de resistència. Dèiem que per sobre d'aquesta tindríem figura de volta en doble vall en el rei de les monedes digitals. I la veritat és que ha estat saltar per sobre i disparar-se", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Correccions puntuals a part, la veritat és que es pot dir que ja no hi ha resistències importants fins als màxims anuals: els 14.000 dòlars en nombres rodons. I per sobre no podem descartar, fins i tot, un moviment a la recerca dels màxims històrics: els 20,650 dòlars del futur del bitcoin", afegeix.

Aslam, per la seva banda, destaca el paper d'actiu refugi de la creació de Satoshi Nakamoto. "Aquesta pujada està completament motivada per raons geopolítiques", indica. La guerra comercial ha escalat des de la setmana passada amb nous aranzels per part dels EUA i represàlies de la Xina que inclouen una depreciació del iuan.

En poques paraules, "l'escalada en la guerra de divises vol dir que la Fed haurà d'adoptar una política monetària ultra moderada, les possibilitats d'un altre retallada de les taxes d'interès han augmentat, i l'única direcció per l'índex del dòlar és a la baixa. Tots sabem que significa això per bitcoin: explotarà i continuarà avançant", arrodoneix Aslam.

Noticias relacionadas

contador