cb barrick gold

Oro

2.207,00
  • 14,95
  • 0,68%

Tots a per l'or. El metall preciós toca màxims de fa sis anys. I ho fa gràcies a la seva naturalesa d'actiu refugi enfront de les creixents incerteses aranzelàries per la guerra comercial entre la Xina i els EUA. Els seus futurs pugen un 0,8% fins als 1.451 dòlars per unça.

"L'or s'està beneficiant, sens dubte, d'aquestes preocupacions a escala global que giren al voltant del creixement macro i els bancs centrals", asseveren els analistes de CMC Markets.

"La guerra comercial és també un factor molt important, sobretot tenint en compte el seu potencial escalada... tot se suma i empeny l'inversor a actius més segurs", postil·la. Des de Phillip Futures apunten que "l'or pinta bé a curt termini gràcies a la volatilitat, el creixement de les tensions geopolítiques i aquest ambient ple de riscos".

Des d'un punt de vista tècnic, l'or s'està desplaçant en el rang dels 1.412-1.427 dòlars per unça. Altres metalls preciosos com la plata i el pal·ladi cotitzen a hores d'ara amb pujades més tímides.

Fa tan sols uns dies, l'or protagonitzava una pujada que l'alçava fins a màxims de fa vuit anys.

Durant els dos últims mesos acumula guanys superiors al 10% i el seu ral·li recorda ja al de 2016 quan van sorgir els temors davant d'una possible desacceleració de l'economia xinesa. Entre 2008 i 2013, en plena crisi financera mundial aquest metall preciós va ser un dels productes d'inversió favorits.

Noticias relacionadas

contador