ep logotiphuawei
HUAWEI TWITTER - Archivo
168,74$
  • 1,84$
  • 1,10%

Malgrat el veto anunciat a mitjans de maig per l'Administració Trump, Huawei segueix augmentant les seves vendes de telèfons mòbils i només a la Xina ha venut durant el segon trimestre més que Apple a tot el món.

Segons dades recollides per IDC i recollides per Efe, Huawei va vendre 58.700.000 de mòbils entre abril i juny i només a la Xina va ser capaç de col·locar el 62% del total (36,4 milions d'unitats) i va superar així el nombre d'iPhones que Apple va vendre durant el mateix període a tot el món, 33,8 milions d'unitats.

Així, durant el segon trimestre Huawei va elevar en un 8,3% la seva venda mundial de mòbils i va aconseguir la xifra més alta mai aconseguida a la Xina, d'acord amb aquesta mateixa consultora.

IDC argumenta que després de les tensions viscudes entre la Xina i els EUA, l'estratègia de Huawei ha consistit en compensar les caigudes que havia patit en el panorama internacional, centrant-se en la venda dels seus dispositius al mercat nacional. Una de les mesures preses ha estat el reforç de les vendes en ciutats més petites, on tenia menys presència. Així, la companyia xinesa ha aconseguit superar la crisi que va esclatar amb el veto que Donald Trump va imposar per impedir que les empreses nord-americanes negociessin amb l'empresa de telecomunicacions. Després d'evitar el veto amb escreix, Huawei es manté com la segona empresa que més mòbils ven tan sols per darrere de Samsung, rival a qui s'ha proposat sobrepassar el 2020.

Arguments per això no li falten i és que, durant el primer semestre de l'any Huawei va augmentar la seva facturació en un 23,2% interanual i, en aquest temps, ha aconseguit 50 contractes comercials per a xarxes de 5G i ha venut més de 150.000 estacions base a tot el món.

Com a nota negativa per a l'empresa xinesa, els analistes de Counterpoint adverteixen que la influència de les tensions entre la Xina i els EUA es faran notar més en el compte de resultats de Huawei del proper trimestre, ja que, les restriccions a la companyia de telecomunicacions es van anunciar ja avançat el segon trimestre (19 de maig) cosa que impediria que es produís major impacte. Això podria suposar una pedra en el camí de Huawei per arribar a Samsung, líder vigent del sector amb amb 75,5 milions d'mòbils venuts entre abril i juny, un 28,6% més que Huawei.

IPHONE ES DESPLOMA AL MERCAT DE MÒBILS

Mentre que aquestes dues empreses asiàtiques segueixen creixent al mercat de mòbils trimestre rere trimestre, Apple, la tercera empresa que més mòbils ven a tot el món, ha vist reduir-se les vendes d'iPhones en un 18,2% interanual, segons IDC. Tot i això, Apple manté una quota de mercat de l'11,1%, per darrere de Samsung (22%) i de Huawei (17,2%), segons dades de Strategy Analytics.

Les caigudes en vendes dels telèfons de la compamyia nord-americana, han propiciat que la xifra de negoci d'Apple es desplomi. No obstant això, els seus serveis (Apple Store o els de subscripció) han guanyat protagonisme creixent un 12,64% durant el segon trimestre, fins a arribar als 11.455 milions de dòlars, un màxim històric per a aquesta companyia.

En conjunt, al món es van vendre entre març i juny 333.200.000 de mòbils, segons IDC, i 341.400.000, segons Strategy Analytics, la qual cosa suposa una reducció del 2,3% i del 3% interanual, respectivament. Counterpoint xifra aquesta caiguda en l'1% i apunta que és la setena baixada trimestral consecutiva. En qualsevol cas, i prenent la xifra més baixa, es pot extreure que cada dia al món es venen 3.660.000 de mòbils, a una mitjana de 42 aparells per segon.

Noticias relacionadas

contador