cb china trump trade sh22
37.970,83
  • -
  • -

Wall Street registra fortes caigudes del 2% després que la Xina hagi anunciat aranzels del 25% sobre exportacions nord-americanes valorades en 60.000 milions de dòlars. L'estira i arronsa comercial entre les dues potències segueix la seva escalada i la guerra comercial és la gran preocupació. Més encara després que Trump comentés divendres passat que imposarà aranzels del 25% sobre la resta d'exportacions xineses cap als EUA, valorades en 325.000 milions de dòlars.

Sobre la guerra comercial, l'assessor econòmic de Trump, Larry Kudlow, ha declarat aquest diumenge que espera que el president nord-americà i el seu homòleg xinès es vegin les cares el proper juny a la cimera del G-20 que se celebrarà al Japó.

Per la seva banda, Trump no ha trigat a treure pit en Twitter, en afirmar que "el sorprenentment bon trimestre del PIB va ser gràcies als aranzels a la Xina, però la gent segueix sense assabentar-se'n".

A això, s'ha sumat un nou atac al president xinès: "Dic obertament a Xi que la Xina sortirà greument ferida si no tanquen un acord, les companyies es veuran forçades a deixar el seu país perquè serà molt car vendre-hi". Finalment, Trump ha afirmat que el gegant asiàtic "tenia un bon acord sobre la taula i es va fer enrere".

"Això és una escalada seriosa i novament tenim una guerra comercial a les nostres mans. Les tensions de la setmana passada no són temporals i la Xina està preparada per contrarestar les mesures dels EUA", afirma Neil Wilson, estrateg de Markets.com

"Hauríem de suposar que després d'aquesta disputa les parts tornaran a negociar. Si poden aconseguir un acord significatiu és una altra qüestió, ja que les converses podrien estendre fins al 2020 sense resultats. Tinc la sensació que això seguirà sent infructuós durant molt de temps", afegeix aquest expert.

A l'escena empresarial, l'empresa de cotxe compartit Uber es desploma un 9% i prossegueix amb el seu enfonsament des que va sortir a borsa divendres passat, quan va tancar amb una baixada del 7%. La rebuda d'Uber i el seu rival Lyft està sent molt negatiu per part dels inversors.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 2,5%, fins als 63,22 dòlars, a causa de les tensions que s'estan registrant al Golf Pèrsic per les sancions dels EUA a les exportacions de cru iranians. A més, l'euro s'aprecia un 0,2%, fins als 1,1256 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,42%, la del bo a 2 anys baixa fins al 2,20% i la del bo a 3 mesos cau fins al 2,41%.

Noticias relacionadas

contador