cb china trump trade

La Xina ha anunciat aranzels del 25% sobre 60.000 milions de dòlars en productes nord-americans. El gegant asiàtic contestarà així al desafiament de Donald Trump, que va assegurar divendres passat que els aranzels del 25% sobre 325.000 milions de dòlars en béns xinesos estaven en camí.

Aquesta nova tanda d'aranzels entre les dues majors economies del món entraran en vigor el proper 1 de juny, segons Global Times.

Entre els productes nord-americans afectats, es trobarien els d'índole agricultora i les comandes de Boeing, que ja es van veure exposats a caigudes després de protagonitzar 2 tràgics accidents en tot just uns mesos de diferència. Per la seva banda, Trump va assegurar recentment que "farem milions de dòlars gràcies als aranzels a la Xina".

En aquest sentit, el dirigent ha insistit que Pequín "va trencar l'acord" i després va buscar negociar de nou amb Washington. "Anem a gastar els diners que la Xina ja no inverteixi en els nostres grans agricultors, que és un petit percentatge dels ingressos per aranzels, i distribuirem menjar a la gent famolenca de països de tot el món", ha expressat.

El dirigent ha defensat també les seves polítiques afirmant que els seus aranzels a la Xina "ens donaran més riquesa i ens faran molt més forts". A més, ha aprofitat per marcar distàncies amb els seus antecessors: "No sóc Obama, que va deixar la Xina sortir-se amb la seva".

Noticias relacionadas

contador