trump xi acuerdo progresa

El president dels EUA, Donald Trump, i el president xinès, Xi Jinping, mantenen els seus plans per reunir-se durant la cimera del G-20 de juny al Japó, segons ha explicat l'assessor econòmic de la Casa Blanca, Larry Kudlow, en una entrevista amb la cadena Fox News.

Kudlow ha dit que les possibilitats d'una reunió "són bastant bones", però ha reconegut que "no hi ha plans concrets i definitius" sobre quan els negociadors nord-americans i xinesos es reuniran novament.

Les converses comercials entre els Estats Units i els negociadors xinesos van acabar divendres sense un acord comercial. L'última ronda de les negociacions, fins al 25% sobre 200.000 milions de dòlars en productes xinesos.

"Les converses continuaran", ha dit Kudlow. "Diré això: hi ha una reunió del G-20 al Japó cap a finals de juny del proper mes i les possibilitats que el president Trump i el president Xi es reuneixin durant aquesta reunió són força bones".

Trump va qualificar les negociacions de divendres com "constructives" i va dir que les converses continuaran, encara que després de posar-se en marxa els nous aranzels dels EUA. El Govern nord-americà ha deixat una porta oberta a aixecar-los depenent de com progressi la situació.

Kudlow també ha assenyalat que el país espera que la Xina prengui represàlies contra Washington en el context del conflicte comercial. Pequín va amenaçar de prendre "contramesures" la setmana passada, però fins al moment no ho ha fet.

L'assessor econòmic de la Casa Blanca va dir que la Xina havia fet marxa enrere en els seus compromisos, cosa que va precipitar la decisió de Trump d'augmentar els aranzels. Va assenyalar el robatori de propietat intel·lectual i les transferències forçades de tecnologia com a punts de fricció. "Les coses semblaven trigar massa i no podem acceptar cap retrocés", ha dir Kudlow. "No creiem que els xinesos hagin arribat prou lluny, esperarem i veurem".

Noticias relacionadas

contador