wall street portada bandera bolsamania
37.853,72
  • -
  • -

Wall Street registra falta de tendència amb la mirada en Goldman Sachs i Citigroup. Tots dos han publicat els seus resultats trimestrals després que JP Morgan i Wells Fargo inauguressin la temporada divendres passat batent les expectatives del mercat. En aquest escenari, la Borsa de Nova York es manté cotitzant molt a prop dels seus màxims històrics registrats entre agost i octubre de l'any passat.

En el cas de Goldman Sachs (-2%), l'entitat ha registrat un benefici un 20% inferior al primer trimestre del 2019 respecte al mateix període de l'any anterior. Per la seva banda, Citigroup (-1%) ha batut expectatives amb els seus guanys, però no ho ha fet amb els seus ingressos trimestrals.

Especial atenció també a la Reserva Federal (Fed) per les pressions perquè abaixi els tipus d'interès. L'últim en postular-se en contra del banc central nord-americà ha estat (un cop més) Donald Trump. El president dels EUA ha afirmat que si l'organisme hagués fet la seva feina, el Dow Jones estaria ara entre 5.000 i 10.000 punts més amunt.

A l'àmbit macro, el mercat ha vist com la Xina tornava a donar un respir als inversors amb unes dades que han deixat un bon sabor de boca entre els operadors.

Sobre les negociacions comercials entre el gegant asiàtic i els EUA, el secretari del Tresor americà, Steven Mnuchin, ha assenyalat que les dues parts es troben a prop d'arribar a un acord i que les converses continuen.

Reuters ha publicat que els EUA ha retirat la seva demanda al govern xinès perquè acabi amb els subsidis industrials, a causa de l'oposició frontal de Pequín.

D'altra banda, el Comitè Monetari i Financer Internacional, òrgan assessor del Fons Monetari Internacional i del Banc Mundial, va assenyalar durant la reunió del cap de setmana que "per protegir l'expansió, continuarem mitigant riscos, millorant la capacitat de recuperació i, si cal, actuarem ràpidament per apuntalar el creixement en benefici de tots".

Al mercat de matèries, el petroli West Texas cau un 0,6%, fins als 63,47 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,08%, fins als 1,1309 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,56%, mentre que el bo a 2 anys es manté al 2,4% i el bo a 3 mesos, al 2,43%.

Noticias relacionadas

contador