ep billeteseuro dinero 20190412132702
EUROPA PRESS - Archivo

La volatilitat del mercat de les divises ha retrocedit durant les últimes setmanes i es detecta escàs moviment en els principals encreuaments. Més quan la gana pel risc s'ha vist esperonat per les bones notícies que arriben de les converses comercials entre la Xina i els EUA i la macro del gegant asiàtic. Aquest canvi a l'ànim dels inversors ha frenat el dòlar i ha permès que l'euro prossegueixi amb la seva recuperació per sobre dels 1,13 dòlars.

Les monedes considerades refugi ho estan fent especialment malament en aquest context. El ien ha caigut fins als voltants dels seus mínims anuals, als 112,00 iens per dòlar, nivell que els analistes d'ING esperen que faci fallida aquesta mateixa setmana, és resposta a les bones dades macro dels EUA i el creixent interès per actius de major risc. El franc suís, per la seva banda, també cedeix davant l'euro i es canvia de mans a les 1,1340 francs. La moneda suïssa s'havia enfortit fins al seu màxim el 2019, als 1,1164 francs a finals de març, però des de llavors ha perdut un 1,5%.

Una avaluació relativament optimista de l'economia mundial després de la reunió del Fons Monetari Internacional (FMI) al final de la setmana passada ha contribuït a la millora del sentiment entre els inversors. A més, el secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, va contribuir a l'optimisme en declarar que esperava que les converses comercials entre els Estats Units i la Xina s'aproximaran a la seva fase final.

A aquestes bones notícies s'han sumat les dades macro de la segona potència mundial, que també apunten a una millora, després de la recuperació de les exportacions del mes de març.

Enmig d'aquestes esperances d'una millora de la perspectiva global, l'euro ha prosseguit amb la seva recuperació des del mínim dels 1,1174 dòlars. Dimecres, el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, va redoblar la seva postura ultra-acomodatícia de la política monetària del banc central, però l'economista en cap de l'institut emissor, Peter Praet va declarar que l'economia de la zona euro s'estava estabilitzant i que es preparava per a una recuperació durant el segon semestre. Aquests comentaris han seguit tacant l'euro per sobre dels 1,13 dòlars.

Pel que fa a la lliura, segueix en rang entre els 1,30 i els 1,31 dòlars, després que el Brexit s'hagi ajornat fins al 31 d'octubre.

Noticias relacionadas

contador