traders-realizando-operaciones-wall-street
Reuters
39.807,37
  • -
  • -

Wall Street registra falta de tendència i escàs moviment amb la mirada en el petroli, que avui corregeix lleugerament després del seu ral·li de les últimes jornades, i durant la reunió que mantindran Donald Trump i Xi Jinping durant la cimera del G-20. A més, el president de la Fed, Jerome Powell, pronunciarà un discurs a les set de la tarda, hora espanyola.

El president del banc central nord-americà reapareix després d'anunciar la setmana passada que la Fed està disposada a prendre les mesures que siguin necessàries per seguir estimulant l'expansió econòmica.

No obstant això, l'organisme ha precisat que prendrà la decisió més oportuna durant la seva pròxima reunió de mitjans de juliol després de conèixer el desenllaç de la trobada entre Trump i Xi.

Serà la primera vegada que els dos mandataris es vegin les cares des que la Xina i els EUA van trencar les negociacions comercials el passat mes de maig, cosa que ha portat a una escalada dels aranzels entre les dues majors economies del món.

Els inversors consideren que el desenllaç d'aquesta trobada serà crucial per al rumb de les borses mundials durant els mesos d'estiu. Si finalment les dues nacions assoleixen almenys una treva comercial, els inversors es tranquil·litzaran. Però si no hi ha acord, la volatilitat als mercats pot repuntar amb força durant les pròximes setmanes.

A l'escena econòmica nord-americana, l'índex setmanal Redbook de vendes al detall ha baixat un 2,5%. A més, l'índex de preus de l'habitatge d'abril ha repuntat un 0,4%, el doble del que s'esperava, mentre l'índex Case-Shiller, que també mesura l'evolució del preu de l'habitatge, ha repuntat fins a l'abril un 2,5% en taxa interanual, enfront del 2,6% esperat.

Falten per publicar la confiança del consumidor de juny, la venda d'habitatges nous de maig i l'índex manufacturer de la Fed de Richmond de juny.

A nivell empresarial, les accions de la farmacèutica Allergan es disparen un 30% després d'acordar la seva venda al grup AbbVie per 63.000 milions de dòlars.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins als 57,80 dòlars, després de disparar-se a la setmana passada un 9% per la tensió geopolítica entre els EUA i l'Iran (Donald Trump va cancel·lar un bombardeig sobre territori iranià dijous passat). "Els xocs a l'Orient Mitjà haurien de sostenir els preus del cru fins a veure la resposta de l'Iran a aquestes sancions dels EUA", assenyalen els experts de la companyia Oanda.

Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1391 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys es relaxa fins al 2% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que se situa al 2,12%. El fet que la corba de tipus entre aquestes dues referències es mantingui invertida s'anticipa una frenada econòmica important tant als EUA com en el conjunt del sistema econòmic mundial.

Noticias relacionadas

contador